Får du hastigheten du fortjener?
Teknofil

Får du hastigheten du fortjener?

Teknofil sin speedometer-tjeneste blir stadig mer populær. Nå har tjenesten kommet i ny utgave og ny form og vi vil gjerne at du skal sjekke din nettlinje jevnlig. Grunnen for dette er meget enkel.

Her kan du teste din linjehastighet.

Nye funksjoner
Amund Espelien, utviklingssjef i Mediehuset Digital har laget speedometertjenesten. Ifølge han vil nå tjenesten gi ekstra brukervennlighet.

- Vi har nå utviklet tjenesten til å bli ekstra brukervennlig. Med det nye systemet får du enkelt tilgang til dine tidligere målinger. På denne måten kan du følge med på nettlinjen din fra dag til dag. Hvis du opplever sporadiske problemer kan du da på denne måten enkelt analysere problemet, forklarer Espelien.


Amund Espelien, utviklingssjef hos Mediehuset Digital og Teknofil, jobber stadig for å forbedre speedometertjenesten.

Ved hjelp av det nye systemet kan du også enkelt se gjennomsnittshastighet på din leverandør og for ditt fylke. Det er samtidig lagt inn mulighet for at du skal kunne legge igjen ditt postnummer. Ved hjelp av denne opplysningen vil vi i fremtiden kunne vise hvilken leverandør som har best hastighet i ditt nærmiljø. Hastigheten påvirkes for eksempel av avstand til leverandørens lokale sentral. Via vårt speedometer kan du enkelt se hvem som leverer raskest linje hos deg.

- Sjekk hastigheten jevnlig
Ifølge Espelien er det derimot ikke bare avstanden til den lokale sentralen som påvirker din hastighet. Også andre faktorer spiller inn.

- Vårt speedometer gir deg en kjapp oversikt over hastigheten din, men denne påvirkes ofte av andre faktorer. For eksempel vil annen bruk av din nettlinje kunne senke hastigheten for eksempel om du deler nettverk, eller har andre nettvinduer åpne samtidig. Det er derfor greit å sjekke hastigheten jevnlig. Samtidig vil du kunne dele dine egne og lese andres erfaringer i vårt forum, påpeker Espelien.


Teknofils speedometer gir deg nå oversikt over gjennomsnittshastigheter per fylke.

God nok måling?
Noen brukere har derimot sendt inn klager på Teknofils speedometer og lignende klager. De mener speedometeret ikke viser korrekt hastighet. Espelien sier han har sett på klagene, og til dels har klagene rett.

- Speedometeret er bygd på en målemetode som er brukervennlig og som gir korrekte resultater. Men denne målemetoden fungerer ikke like bra på hastigheter over 20Mb per sekund. Det er ikke mange som har så høye hastigheter her i landet og foreløpig har vi derfor valgt å sette brukervennligheten i høysetet, forklarer Espelien.

Her kan du selv teste vår speedometertjeneste, og se gjennomsnittet i ditt fylke.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen