Får deg online

Telenor Mobil lanserer nå Entry, som skal friste selskapets kunder til å ta i bruk internett-baserte tjenester via telefonen. Målgruppen er først og fremst brukere som som ikke har vært lystne eller erfarne nok til å konfiguere telefonen for internett.

Eiere av telefoner med Entry vil få tilgang til menyen ved å trykke en av tastene rett under skjermen. Dette er gjort mulig ved at Telenor har inngått en avtale med de største mobilprodusentene, som forhåndsprogrammerer de aktuelle modellene, slik at alt er klart til bruk første gang man slår på telefonen.

Dette innebærer blant annet at brukerene ikke lenger trenger å konfigurere tjenesteinnstillingene for GPRS eller WAP selv. Alle nødvendige innstillinger blir gjort når telefonen blir programmert hos produsentene, slik at det bare er å surfe i vei.

Som Telenor selv forteller om tjenesten: - Kjøper du en Entry-telefon, er det eneste du behøver å gjøre å pakke opp telefonen og sette inn SIM-kortet. Batteriet er til og med ladet opp. Blant modellene som vil tilbys er Sony Ericsson T630, Siemens CX65 og Nokia 600.

Brukere som tidligere har benyttet seg av internett på mobilen vil nok dra kjensel på menyen, denne er nemlig nesten identisk med de menyene man finner på operatørenes startsider. Den største forskjellen er at Entry-menyen vil være der selv når man ikke er koblet opp mot nettet, noe operatøren håper at vil øke den generelle bruken av internett-baserte tjenester.

Det er liten tvil om at Entry vil føre til økt bruk, men det kan tenkes at mobileiere som fra før av er kjent med tjenestene ville prioritert en annen snarvei på tasten under skjermen, som tross alt er en av de lettest tilgjengelige på hele telefonen.

Entry-menyen forsvinner ikke selv om man setter i et SIM-kort fra en annen operatør, men dette kan høyst sannsynlig ordnes ved å installere programvare som er beregnet for modeller uten subsidiering fra Telenor.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen