Får beholde Sverige-lisensen

Nordisk Mobiltelefon, eller NMT, som for kort stund siden offentlig lanserte sitt 3G-nett her til lands og byttet navn til ICE, har også store planer for Sverige. Nå er det klart at selskapet får sin etterlengtede lisens i nabolandet.

Veien mot 3G-lisensen hos søta bror har imidlertid vært en kronglete en. Selskapet vant overlegent budrunden om lisensen. Men da pengene for lisensen skulle betales inn, var Nordisk Mobiltelefon for sen med å overføre pengene, slik at det svenske Post- og Teletilsynet ikke mottok pengene før betalingsfristen var gått ut.

Dette betyttet NMTs argeste konkurrent i budrunden, russiske Green Network, til fulle, og krevde at NMT skulle diskvalifiseres fra budrunden på grunn av manglende betaling. Green Network trakk NMT for retten, og retten ga Green Network medhold.

NMT anket så rettsavgjørelsen. Selskapets argument var at de ikke burde lide for at banken som skulle overføre pengene gjorde en feil.

Som om ikke det var nok, skal NMT angivelig ha blitt forsøkt bestukket av Green Network for å droppe budet på lisensen.

- Ble forsøkt bestukket
- Dagen etter auksjonen ble jeg oppringt av Green og fikk beskjed om at det var 50 millioner kroner som skilte våre bud, og at vi kunne dele denne summen hvis vi ikke benyttet lisensen, fortalte Jan Freese, pressetalsmann i NMT, til Dagens IT i april.

Green Network benektet naturlig nok beskyldningene.

- NMT har kommet med så mange feilaktige beskyldninger. De har også kommet med beskyldninger om hvitvasking, men det er tatt ut av luften, og jeg vet ikke hvor de får det fra, sa Arvid Brandberg, direktør for Green Network.

Men nå har altså det svenske Post- og Teletilsynet avgjort at NMT skal få tilbake lisensen de vant i budrunden.

Du kan lese mer om den norske lanseringen av ICE sitt 3G-nett i saken "NMT blit til ICE". Vi har også testet ICE-nettet i Norge. Mer om dette kan du lese i testen vår.

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen