Får 3G på t-banen

Alternativ tekst mangler

Mange innbyggere i Danmarks hovedstad, København, tar t-banen til jobb. Nå kan t-banependlerne se frem til å få full 3G-dekning på vei til og fra arbeidet.

Ørestadsselskabet, som eier Metroen i Danmark, skal bygge eget telenett til Københavns t-banetuneller, og firmaene Realcom og Telpartner skal gi 3G-dekning til nesten 20 kilometer med banestrekning, skriver Mobilsiden.dk.

Men skal du til Danmark i løpet av nær fremtid, bør du ikke ha høye forhåpninger om å surfe i 3G-fart mens du sitter på t-banen. 3G-nettet vil nemlig ikke bli ferdigstilt før i desember neste år. Årsaken er sikkerhetsmessige hensyn.

- Å bygge i Metroen skjer med store sikkerhetsforanstaltninger. Derfor kan arbeidet kun foregå om natten, slik at det ikke forstyrrer driften og passasjerene, sier Christian Duer, administrerende direktør i Relacom Danmark A/S til Mobilsiden.dk.

Foreløpig er det bare én mobiloperatør som har vist sin interesse for å tilby 3G på t-banene i København, nemlig 3. Men det forventes at resten av Danmarks største operatører, TDC, Sonofon, og Telia, blir med når nettet står ferdig.

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen