Få ut fingeren

Det dukker hele tiden opp innovative forslag til hvordan man ser for seg at fremtidens mobiltelefoner kommer til å se ut. Vi har tidligere sett spenstige løsninger som klokkemobiler og halsbånds-telefoner, men det nyeste prosjektet fra den japanske operatøren NTT DoCoMo tar definitivt kaka.

Forskere ved selskapets forskningskontor i Yokosuka har nemlig utviklet en armbånds-telefon som bruker fingeren din som høyttaler. Lyden fra samtaler blir simpelten sendt fra høyttaleren med vibrasjoner gjennom knoklene og ut til pekefingeren, som brukeren må putte inn i øret for å få full effekt. Dette skal blant annet gjøre det lettere å føre samtaler i bråkete omgivelser.

Designet til den nye prototypen sørger for at man holder hånden i samme positur som når man bruker en ordinær telefon, og en mikrofon på innsiden av håndleddet sørger dessuten for at den fanger opp stemmen din med høy kvalitet. Dermed har DoCoMo utviklet en løsning som ikke både er utrolig enkel og portabel, men som dessuten også sørger for at du alltid har telefonen med deg.

De japanske forskerene har også tenkt ut et passende grensesenitt for den nye prototypen. Istedenfor å bruke knapper, tapper man simpelten morsesignal med fingeren for å gi kommandoer. For eksempel kan kort-lang bety 'ta telefonen' eller lang-lang kunne bety 'legg på'. Med en 5-stegs sekvens vil man på denne måten kunne gi helt opp til 30 forskjellige kommandoer.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen