Få terminalen nærmere

Enkel tilgang til terminalen med Guake
Enkel tilgang til terminalen med Guake

I flere spill er det mulig å få tilgang til spillets terminal, eller console som det så fint heter på engelsk, ved å trykke på en enkelt knapp. Med Guake får du nøyaktig samme mulighet i hvilken som helst Linux-distribusjon.

Terminalen – forhatt av nye brukere på grunn av sin høye nerdefaktor, og elsket av eldre brukere for sin effektivitet – er tilgjengelig når som helst ved å trykke F12 (eller en annen valgfri knapp). Guake bruker et enkelt fanebasert system for bruk av flere terminaler, ikke ulikt Opera og Firefox, som du enkelt kan veksle mellom ved bruk av CTRL+PgUp og CTRL+PgDown.

Installasjon

Hvis Guake ikke finnes i din distribusjons pakkebrønn, kan kildekoden lastes ned her.

For å kompilere og installere programmet: Gå inn i kildekodemappen med terminal og kjør make. Når denne prosessen er ferdig logger du inn som root og kjører make install.

Programmet skal nå være installert og klart til bruk ved å kjøre guake fra terminal. En idé kan være å få Guake til å starte automatisk ved å legge det til i Gnome-sessions (hvis du bruker skrivebordsmiljøet Gnome) eller legge til en link i mappen .autostart (for skrivebordsmiljøet KDE).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen