Få talebeskjeder som SMS

I Norge kan vi få tilsendt mobilsvarmeldinger som MMS (Netcom) eller e-post (Telenor), med en vedlagt lydfil av opptaket som er gjort. Amerikanere og kanadiere er heldigere enn som så. De slipper faktisk å høre eventuelle pinlige lydsnutter som er lest inn på sene nattestimer, for abonnenter kan få tilsendt talemeldinger som ren tekst tilsendt på sms.

Les mer:

- Derfor er Iphone uinteressant
- Smarte knep i mobilsvar
- Slik blir nye Windows Mobile

Sniktitt
Tjenesten, som nå er tatt i bruk av en rekke amerikanske og kanadiske teleselskaper, er utviklet av Spinvox. På produsentens hjemmeside kan du selv teste hvor godt tjenesten virker, gitt at du er villig til å ringe et utenlandsk nummer.

Vi testet selvsagt selv, og fant ut at den fungerte svært tilfredsstillende. Først ringer du nummeret som står på spinvox.com (tast 00 først), så leser du inn en melding, avslutter opptaket med # og legger på røret. Så taster du inn de fem siste sifrene på telefonnummeret ditt i boksen på skjermen. Det dukker da opp noen mennesker med bokser på hodet (se bildet). Vi leste inn beskjeden; "This is a journalist from Norway."

Uklar tale til forretningsmøter
Teksten ble fullstendig korrekt gjengitt, og dette ser ut til å være en bra gjenkjenner, også til beskjedene som blir lest inn klokken to på lørdagsnatten.
- Vi tror dette vil appellere til brede kundegrupper der ute. Spesielt er det nyttig for folk som sitter i møte og ikke kan ta telefonen eller sjekke talemeldingene sine, sier direktør Wade McGill i Alltel til Associated Press. Alltel er en av operatørene som har tatt i bruk tjenesten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen