Få tægging rett i lomma

Et geografisk nettsamfunn, kaller gründerne det. Vi snakker om Super Local, et slags bærbart mini-Facebook som orienterer seg etter dine bevegelser og endrer sammensetning avhengig av hvor du befinner deg.

Dette hevder i hvert fall menneskene bak.

– Løsningen lar deg finne innlegg, grupper og venner etter hvor du befinner deg. Når du står på et gatehjørne kan du gå inn på superlocal.com på mobilen og se hvem som har vært her før deg, og hva disse menneskene har dokumentert på dette stedet, sier daglig leder Trond Bugge i selskapet Super Local Media.

7000 brukere

Siden lanseringen i mars har produktet, som i sin enkleste form er gratis, blitt tatt i bruk av 7000 personer.

– Medlemmene har dokumentert alt fra frierier til fotballkamper og utroskap, heter det i en pressemelding fra mennene bak nyvinningen.

På spørsmål om hvilke personvernhensyn som tas i Super Local-sammenheng, sier Bugge at alle innlegg filtreres før publisering.

Modererer alt

– Vi modererer absolutt alt av tekst, bilder og video fra brukerne før informasjonen tilgjengeliggjøres for andre, sier Bugge.

Som alltid når du vurderer å publisere noe på nettet, bør du tenke over hva du er i ferd med å vise fram til verden. Bilder og videoklipp vil leve lenge etter at festen du sender dem fra er over.

– I utgangspunktet sletter vi ingenting. All dokumentasjon ligger derfor til evig tid, eller i hvert fall fram til det av praktiske hensyn er nødvendig å foreta en opprydding, forklarer Bugge.

Pupper og rumper

Da Mobilen.no registrerte seg og tok en snartur innom siden superlocal.com, var det umiddelbare førsteinntrykket at tilbudet domineres av pupper og rumper. Bilder av disse kroppsdelene dominerte alle topplistene vi gløttet innom, og siden minnet i så måte om en lang rekke andre ungdomsnettsteder som fokuserer på pubertal selvhevdelse med ekshibisjonistiske undertoner.

Hva gjelder tjenestens lokale tilsnitt, er det bare å konstatere at våre stikkprøver ga oss ett innlegg skrevet på svensk vi ikke vet hvor stammer fra, ett treff fra en busstur i Arendal og ett bilde fra et opprevet kystlandskap som ikke minner nevneverdig om det vi har tilgang til her vi sitter på Fornebu i Bærum.

Ikke rare dokumentasjonen, synes vi. Men noen fullverdig test av tjenesten var dette ikke, og kanskje var vi uheldige og ramlet over et ikke-representativt utvalg innlegg.

Har du erfaringer med Super Local? Del dem i så fall med leserne!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen