Få SMS når melken blir sur

Teknologien går stadig fremover og det har lenge vært på planen å koble maten du kjøper tettere opp mot telefonen. Blant annet skal du kunne få full informasjon om en matvare om du tar et bilde med din telefon og sender det til et opplysningsnummer. Å ta bilde av maten vil likevel bli småtteri fremover, da skal maten kunne kontakte deg.

Ingen råtten lukt i hyllene
I Storbritannia vil matvargrossistene neste år utstyre maten med ny teknologi ifølge Switched. Ved hjelp av små chiper på maten skal butikkene få beskjed når maten blir gammel. Chipene måler temperatur og lagringstid på maten og sender ut beskjed når det haster å få maten ut i hyllene og når den bør fjernes. For alle som har som hobby å skaffe seg billig mat på grunn av butikkenes garantier mot utgåtte produkter, så vil dette utvilsomt skape et problem.


Ved hjelp av små chiper skal engelsk melk nå overvåkes.

Snakk med kjøleskapet
Foreløpig er det kun butikkene som vil ha nytte av teknologien, men i fremtiden håper forskere ved Universitetet i Manchester at teknologien skal kunne benyttes med ditt kjøleskap. Kjøleskapet vil da analysere innholdet i skapet og hente informasjon til chipene. Den vil så kunne sende deg en SMS om det begynner å stå dårlig til.

Forskere håer denne teknologien ikke bare vil være nyttig for butikkenes salg, men de håper samtidig det vil motvirke at det årlig kastes store mengder mat fordi den har gått ut på dato.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen