Få renere søkeresultat

Det dukker stadig opp nye forsøk på å ta opp konkurransen mot Google, men forsøkene har hittil vært mer eller mindre mislykket, det vil si de har ikke truet Google. Kanskje den eneste måten å lykkes på søkemarkedet er å gjøre ting annerledes enn Google – et godt eksempel på slike forsøk er Wolframalpha som gir direktesvar på sine egne sider, og ikke legger ut lenker til svarene som finnes på andre sider, slik Google gjør det.

Fjern uønskede søkeresultater

Det nyeste forsøket er blekko.com (foreløpig i betaversjon), og gründerne mener denne er annerledes i den forstand at den skal kunne gi renere søkeresultat, det vil si uten uønskede nettsider. Meningen er at alle skal kunne opprette og redigere såkalte slashtags, og på den måten velge ut hva de ønsker og ikke ønsker i et spesifikt søkeresultat, men en slik redigering krever at brukerne registrer seg.

Rich Skrenta har drevet med utvikling av Blekko i tre år. Skrenta har tidligere vært med på å utvikle nettkatalogen Open Directory Project som konkurrerte med Yahoo på 90-tallet.

Utviklerne bak Blekko har selv lagd flere slashtags (se hele listen på denne siden) som brukere kan teste ut og bruke. Utvalgte ferdig definerte slashtags dukker også opp i venstre marg på en side med et spesifikt søkeresultat.

Les mer om Blekko på blekko.com.

(Kilde: The New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen