GUIDE: Få raskere PC med RAID Få raskere PC med RAID

Guide Få raskere PC med RAID

Få raskere PC med RAID

I tillegg til programmer som tester med tørre tall, sjekket vi også hvordan diskene klarte seg i mer sammensatte tester. Herunder brukte vi PCMark Vantage, som skal simulere en del diskoperasjoner innen forskjellig bruk.

PCMark Vantage

Vantage legger RAID-et foran den enslige disken, men fremdeles er det langt igjen opp til Caviar Black. I grafen under kan du se hvordan den målte hastighetene på forskjellige oppgaver i denne testen. Tallene er oppgitt i MB/s.

Litt overraskende var det at den enslige harddisken vår la seg foran RAID-et i de tre første deltestene. Forklaringen kan være at Vantage kjører helt spesialiserte tester som for eksempel kun favoriserer lav aksesstid.

Tre praktiske tester

I tillegg til de sedvanlige testprogrammene fikk også RAID-et kjørt seg mot den enslige disken i praksis. Tre oppgaver ble gitt. Den første var oppstart av nyinstallert Windows 7, den andre var installasjon av Open Office (på den nevnte Windows 7) og den siste var utpakking av 66 zip-filer med totalt 2402 filer på til sammen 4072 MB.

Tallene under er i sekunder. Lavere resultat er bedre.

I praksis var forskjellen på en enkelt disk og to slike i RAID 0 både målbar og merkbar. Raskere oppstart av Windows var noe vi godt la merke til, og litt raskere installasjon var slett ikke dumt. Men det var den krevende filutpakkingen at det var mest å hente.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen