Få PTT på Series 60

Neste år vil du se stadig mer til en funksjon som heter Push-To-Talk (PTT). Mobilprodusentene tror nemlig at det å bruke telefonen som walkie-talkie kan bli en ny killer-funksjon, og flere telefoner som Nokia 5140 og Siemens CFX65 har allerede blitt utstyrt med teknologien.

Nå har Nokia lansert et nytt Symbian-program som legger til Push To Talk- funksjon på selskapets Series 60-telefoner. Blant dem som nå kan få PTT på telefonen er eiere av Nokia 6600, Nokia 6620, Nokia 6670 og Nokia 7610. Programmet er allerede forhåndsinstallert på Nokia 6260.

Ingen av disse modellene har egen Push-To-Talk knapp. I stedet må man skru på programmet og legge det i bakgrunnen. Siden holder man inne kameratasten når man skal spille inn en talebeskjed.

Programmet kan ikke lastes ned fra hjemmesidene til Nokia. I stedet har selskapet lagt ansvaret i hendene til mobiloperatørene, som kan legge ut programmet på sine egne hjemmesider eller legge det ved et MMC-kort.

Det gjenstår å se om Netcom og Telenor legger ut det nye programmet for nedlastning. Ingen av de to har enda åpnet for Push-To-Talk i nettene sine, men det vil trolig forandre seg etterhvert som det dukker opp flere modeller med funksjonen på det norske markedet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen