Få norske e-bøker

Hvis du er den lykkelige eier av et lesebrett, bør du så langt helst være stødig i engelsk. Det er veldig lite norsk litteratur tilgjengelig.

Mest skole
Frem til nå har det faglitteratur på norsk som har dominert internett når det gjelder utvalg. Gyldendal har allerede levert innhold til skolene som har kjøpt inn lesebrett, og de andre forlagene har varslet at de kommer etter.

Det finnes en rekke nettsteder hvor du kan finne lærebøker gratis, og sider som Ebok.no tilbyr mange gratis artikler spredt over en rekke fagfelt.

Bra engelsk utvalg
Er du derimot komfortabel med å lese engelsk, er det et hav av bøker å velge mellom. Norske Digitalbok.no har et bredt utvalg av bøker i nesten alle tenkelige sjangere, og prisene varierer fra 20 kroner til en drøy hundrelapp.

Nylig skrev også Digitalbok.no en avtale med Rosetta Books, og fans av Gore Vidal, Virginia Woolf, Margaret Atwood, Douglas Adams, John Updike og Kurt Vonnegut kan nå glede seg. Utvalget vokser for hver dag som går. Selskapet har valgt å ikke satse særlig på de store amerikanske som Harper-Collins, men daglig leder i Digitalbok.no, Eddy Robertson, varsler om endel spennende nyheter ut over høsten.

- Når de store amerikanske kommer med europeisk satsing, kommer vi nok til å gjøre litt. I løpet av året får vi nok i gang samarbeid med Random House, men nå har vi mest norsk fokus, sier Robertson til Teknofil.


Allerede er tilbehøret til e-bøkene klart.

De norske kommer
Selv om den norske bokbransjen ikke har kommet helt i gang enda, er storsatsingen rett rundt hjørnet. Alle de norske forlagene sier nå at de klargjør både eksisterende og kommende bøker for det nye formatet.

Digitalbok.no er imidlertid i gang med en storstilt satsing på norske bøker. I løpet av relativt kort tid, vil norske ebok-entusiaster kunne plukke fra et bredt utvalg.

- Nå har vi fullt fokus på norske bøker. Vi har allerede Samlaget med på laget, Publicom er med, Forlaget Press, Aller Forlag, Harlekin og en rekke små forlag er også klare. Når det gjelder de tre store forlagene er vi i veldig positiv dialog med en aktør, en sitter på gjerdet, mens en har sagt nei, avlsutter Robertson til Teknofil.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen