Få nettvarsel når klesvasken er klar

Foto: möp, möp!

Få varsel over nettet når klesvasken er klar

Artig, hjemmelagd løsning lagt ut på nett.

For mange er det et problem at de glemmer av klesvasken. Når man kommer på å ta ut klærne, er de fuktige og illeluktende – noe som ikke er særlig trivelig.

Nå har en oppfinnsom og tiltaksfull bidragsyter til Fellowship of Free Software Foundation Europe kommet opp med en finurlig løsning på problemet.

Ved å koble vaskemaskinen til Internett, kan han nå sjekke over nettet om klesvasken er ferdig eller ikke, og dermed spare både tid og krefter.

Fjernovervåkning

Prosjektet begynte ved at personen så seg lei av å gå ned og opp av kjelleren hele tiden for å finne ut om klesvasken var ferdig. Vaskemaskinen hadde en unøyaktig timer og det er dessuten lett å glemme av slike trivielle ting. Derfor designet han et system som skulle gjøre prosessen enklere.

Foto: möp, möp!
Foto: möp, möp!

Vaskemaskinen har en LED som lyser når klesvasken er ferdig. LED-lyset ble fjernet og erstattet med to kabler som deretter ble koblet til personens Arduino. Når vasken er ferdig og LED-lyset skulle ha lyst, registrerer Arduinonen at effekten er lav og dermed at syklusen er over.

Arduinoen er koblet til hjemmenettverket via Ethernet, noe som gjør det mulig å overvåke prosessen fra en nettleser – mens man selv er godt plassert ved PC-en. En fiffig løsning på et hverdagslig problem.

Les mer om prosjektet, se flere bilder og sjekk ut kildekoden på möp, möp!

(Kilder: Hack a Day, möp, möp!)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen