Få mobil fjernkontroll

Er du en av dem som har flyttet PC-en din inn i stua for å nyte mp3-samlingen din på et skikkelig stereoanlegg i stedet for på sprakende PC-høyttalere? Da har du kanskje også oppdaget at det ikke alltid er like praktisk å ta kontroll over musikken. Med mindre du har en egen fjernkontroll til datamaskinen, er du ofte nødt til å ha et tastatur eller en mus om du skal hoppe over en sang eller et album. Dessuten må du ha TV-en eller en monitor skrudd på for å holde oversikt over hva du driver med.

Det finnes heldigvis en mer praktisk løsning; å bruke mobiltelefonen som fjernkontroll. Mange telefoner med blåtann kan nemlig brukes til å styre PC-en din, og med et tilleggsprogram på telefonen kan du med ett få full kontroll over låtene dine.

De fleste telefoner med blåtann kan brukes til å styre musikken din, men det mest hensiktsmessige er å bruke en smarttelefon, som for eksempel Symbian OS-baserte telefoner. Den viktigste grunnen er at disse og andre smarttelefoner kan gjøre flere ting samtidig, slik at du ikke behøver å gå ut av fjernkontrollprogrammet for å sende en SMS eller ta en telefon.

Hvis du har en Series 60-basert telefon som for eksempel Nokia N70, Panasonic X700 eller Siemens SX1, skal det ikke mye til for å ta kontroll over musikksamlingen din. Det eneste du behøver å gjøre er å installere et tilleggsprogram på telefonen og PC-en, skru på blåtann på telefonen og starte opp musikkavspillingsprogrammet på datamaskinen.

For Winamp
Ett av de mest populære fjernkontrollprogrammene til Series 60 har det klingende navnet ControlFreak, og leveres av Mtvoid. Med dette programmet har du full kontroll over musikkavspillingsprogrammet Winamp på PC-en. Så lenge du har organisert musikken din med Winamps musikkbibliotek, kan du bla igjennom hele musikksamlingen din fra telefonen.

ControlFreak installeres som en utvidelse, eller plug-in om du vil, i Winamp. Når du har installert programmet, må du velge hvilken blåtann-kommunikasjonsport PC-en og telefonen kommuniserer over. Oversikt over hvordan du setter opp en kommunikasjonsport mellom telefonen og PC-en finner du i bruksanvisningen til blåtannadapteren din. Når dette er gjort, installerer du ControlFreak på telefonen med den medfølgende installasjonsfilen.

ControlFreak gir deg muligheten til å bla igjennom musikken på PC-en etter artist, album og spillelister. Du kan spille musikk etter artist eller album, og du kan selvsagt også lage dine egne spillelister.

Når du spiller musikk, kan du få opp en equaliser i telefonens skjerm, akkurat som på Winamp. En morsom ekstrafunksjon i ControlFreak er at du kan gå inn på skrivebordet til datamaskinen din og bruke telefonen som mus.

ControlFreak er ikke det eneste progammet du kan kontrollere Winamp med. Ett av alternativene er Bemused, som gir deg omtrent de samme funksjonene som ControlFreak. En av fordelene Bemused har fremfor ControlFreak, er at det er fullstendig gratis.

ControlFreak koster deg omtrent 80 kroner (€10), og kan lastes ned fra Mtvoid.com. Her finner du også prøveversjon av programmet. Hvis du heller vil prøve Bemused, kan du laste dette gratis ned fra programmets hjemmesider.

For iTunes
Det finnes også gode alternativer for deg som foretrekker å bruke Apples populære musikkavspillingsprogram iTunes. RemoteTunes gir deg omtrent samme funksjonalitet som ControlFreak og Bemused. Du må installere en programutvidelse i iTunes, og et program på telefonen din.

En fordel med RemoteTunes er at du ikke trenger å konfigurere forbindelsen mellom telefonen din og PC-en. Produsenten lover at programmet ordner all kommunikasjon mellom PC-en din og telefonen, slik at du slipper tenke på ting som hvilken kommunikasjonsport du skal bruke.

Med en gang du har installert programmet, har du full oversikt av musikksamlingen din i telefonens skjerm. Herfra kan du hoppe mellom sanger, bla igjennom album eller artist og lage spillelister.

Du kan laste ned en prøveversjon eller kjøpe fullversjonen av RemoteTunes fra My-Symbian.com. Programmet koster i underkant av 170 kroner ($25), og fungerer kun med Windows-versjonen av iTunes.

Et alternativ til RemoteTunes er Sailing Clicker, som i tillegg til å gi deg kontroll over iTunes også fungerer sammen med Windows Media Player. Sailing Clicker fungerer ikke bare sammen med Series 60-telefoner slik som RemoteTunes, men ogaå Windows-baserte telefoner som Qtek og iMate.

Sailing Clicker kan lastes ned fra produsentens hjemmesider, og koster omtrent 160 kroner ($23,95). Programmet finnes også i en utgave for Mac OS.

Andre programmer
Hvis du ikke har en smarttelefon, finnes det som nevnt også programmer for telefoner som bruker Java. Ett av disse er Bluetooth Remote Control, som også kan brukes sammen med Windows Media Player i tillegg til Winamp og iTunes.

Bluetooth Remote Control kan også brukes til å styre Powerpoint-presentasjoner, og ellers programmeres til å brukes sammen med stort sett alle Windows-programmer. Mer informasjon om dette programmet finner du på Bluetoothshareware.com, hvor du også kan laste ned en prøveversjon av programmet. Du kan kjøpe fullversjonen av programmet fra Softpedia.com for rundt 70 kroner ($9,95).

Nå som du har lastet inn en fjernkontroll på telefonen din, kan du trygt skru av skjermen eller TV-en du har koblet til PC-en, og legge det trådløse tastaturet under sofaen sammen med musen. Velkommen til en telefonkontrollert musikkhverdag!

(Kilder: Mtvoid.com, My-symbian.com, Allaboutsymbian.com, Bluetoothshareware.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen