Få mer trøkk fra MP3-spilleren

Bruker du mobilen som MP3-spiller? Da har du kanskje merket at store og dyre hodesett ofte gir for svak lyd med for lite trykk i musikken. Slike hodesett krever nemlig større effekt enn mobilen kan levere for å utnyttet hodesettet. Problemet omfatter også mange små MP3-spillere.

Nå ser det ut som egne hodesettforsterkere kan bli løsningen på problemet. Produsenten Meizu har nemlig lansert hodesettforsterkeren Fiio som plugges inn imellom MP3-spilleren og hodesettet, og som bare koster 43 kroner.

Slike priser gir ikke de helt store forventningene til ytelse, og det hele høres kanskje for godt ut til å være sant. Men på forumet Head-fi.org har Fiio-forsterkeren fått svært gode tilbakemeldinger.

Forsterkeren drives av et AAA-batteri, og størrelsen på Fiio skal være litt over dobbelt så stor som batteriet eller nærmere bestemt 5,5 x 2,3 x 1,45 centimeter. Utgangen skal ha en effekt på 70 mW på for et 32 ohms hodesett, eller 12 mW på 300 ohm. Forsterkeren kan levere lyd med frekvenser mellom 10 Hz og 40 kHz.

Forsterkeren kan bestilles på Dealextreme.com.

(Kilder: Anythingbutipod.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen