Få med deg nye oppdateringer

Microsoft har lagt ut sikkerhetsoppdateringer for fem hull i Windows og Office, inkludert en oppdatering for et kitisk hull i hjelpesystemet – et hull som berører både Windows XP og Windows Server 2003, men er mer kritisk i XP.

Videre har Microsoft lagt ut oppdateringer for kritiske hull i Canonical-skjermdrivere, og Microsoft Office Access ActiveX-kontrollere – begge hullene anses å være såpass alvorlige at de kan gjøre det mulig for en angriper å ta over kontrollen av datamaskinen.

Oppdateringer for Windows

Oppdateringene kan lastes ned manuelt fra microsoft.com, men det er enklere å laste ned via Windows Update, det vil si dersom ikke automatisk oppdatering er aktivert i Windows.

Windows XP SP2 ikke lenger oppdatert

Microsoft har bestemt seg for å ikke lenger legge ut sikkerhetsoppdateringer for Windows XP SP2, noe programvaregiganten er blitt kritisert for. Mange bedrifter har fortsatt Windows XP SP2 installert. Windows XP SP3 kan forresten lastes ned fra microsoft.com.

Sikkerhetsselskapet Softchoice har nylig foretatt en undersøkelse av 117 bedrifter og organisasjoner i USA og Canada, og resultatet ble at 8 av 10 av disse har XP SP2 på mange av sine datamaskiner.

Windows XP er fortsatt ganske populær

Tammi Reller, visepresident hos Microsoft, skal ha innrømmet på Windows Partner Conference at rundt 74 prosent av alle bedrifts-PC-er fortsatt har Windows XP installert. Mange bedrifter er skeptiske til å forlate XP, og denne skepsisen er forståelig etter all den pepperen Vista fikk etter lansering, men heller ikke Windows 7 ser ut til å friste, selv om denne fikk mye bedre omtale ved lansering enn det Vista fikk.

Hjemmebrukere er visstnok mer villige til å oppgradere enn bedrifter, og det er disse brukerne som har bidratt til at Windows 7 sålangt er blitt solgt i rundt 150 millioner eksemplarer.

(Kilde: Electronista, USA Today, Microsoft, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen