Få kontroll med BattCursor

Bærbare datamaskiner har en eneste stor ulempe, og det er at de ikke har ubegrenset batterilevetid. Joda, du kan selvfølgelig dra med deg strømforsyningen, men du er ikke nødvendigvis garantert å finne en ledig stikkontakt når du trenger den.

Brukere av bærbare som er mye på farten utvikler derfor gjerne noe som for uvitende kan virke som en sjette sans når det gjelder å spore opp strøm å snylte på. Enda skumlere er teften de har for å kunne beregne bruken slik at de akkurat får dratt ut nok av batteriet til de viktigste oppgavene. For dette kreves selvfølgelig erfaring, men også stålkontroll på batteriets gjenværende kapasitet. 

Muspekeren vet
I Windows er det slik at du ikke umiddelbart kan se nøyaktig hvor mye strøm det gjenstår på batteriet, så ved iherdig jobbing er dette noe som lett kan gå deg hus forbi. For å bøte på dette har vi programmet BattCursor, der ideen er like enkel som den er god - siden muspekeren uansett alltid er framme, kan man ikke bare legge til informasjonen der?
 
Som det ble tenk ble det gjort med programmet BattCursor. Denne applikasjonen lar deg altså se gjenværende batterilevetid rett under muspekeren. Du kan selv stille på farge, størrelse og gjennomsiktighet, slik at du kan la det være så mye eller lite synlig du bare ønsker.

Du blir også gjort opperksom på kapasiteten ved at kantene (Aero Glass) på vinduene du har oppe skifter farge når batteriet når et visst (lavt) nivå.



Men dette er ikke alt. Om du ønsker kan BattCursor også hjelpe deg med å spare strøm når du virkelig trenger det, ved blant annet å slå av Aero-grafikken og/eller skifte strømprofil ved predefinerte batterinivåer.

Ulempen? Vel, det støtter ikke tidligere utgaver av Windows enn Vista (det støtter dog Windows 7), men på den annen side er det ikke som om du betaler for det heller - programmet er jo gratis. Kan lastes ned fra BattCursor.net.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen