Få kallenavn på Facebook
Teknofil

Få kallenavn på Facebook

Før Facebook ble allemannseie var det få som ville gå ut med fullt navn på internett. Folk flest hadde lært seg å benytte anonyme kallenavn både i nettsamfunn og i diskusjoner. Facebook endret dette da det nettopp var dine gamle venner det var meningen at du skulle få kontakt med. For å få til dette var du avhengig av fullt navn. Nå vil Facebook derimot gjøre bruk av kallenavn.

Finn lettere frem
Nettstedet har derimot ingen planer om å fjerne ditt opprinnelige navn. Derimot har de lagt merke til at det ikke alltid er like enkelt å finne frem til riktig person når det er flere med samme navn. Et søk på "kari hansen" gir for eksempel 220 treff. Hvilken som er den korrekte Kari Hansen er dermed ikke så lett å vite. Ved hjelp av kallenavnet ditt skal du derfor kunne lede folk direkte til din profil.

- Vi planlegger å tilby brukernavn på Facebook for å gjøre det enklere for folk å koble seg opp mot deg. Når dine venner, familie eller kollegaer besøker din profil eller sider hos Facebook så vil de kunne skrive inn brukernavnet som en del av nettadressen i sin nettleser. På denne måten for folk en lettvint vei for å finne deg. Vi vil også finne andre bruksområder for ditt brukernavn på Facebook fremover, skriver Facebook-designer Blaise DiPersia på Facebooks blogg.

Ved hjelp av brukernavnet vil du derfor kunne finne fort frem til personer du søker på Facebook. For å komme til en profil kan du for eksempel skrive www.facebook.com/profile.php?id=592952074. Istede for denne adressen svært få vil huske vil en fremover kunne skrive www.facebook.com/blaise.dipersia. Dermed trenger folk kun et enkelt brukernavn å forholde seg til for å finne frem til profiler.

Vil ikke kunne endres
Muligheten for å skape seg et brukernavn vil åpnes nå på lørdag morgen klokken 06:01 norsk tid. Brukernavn vil da deles ut etter førstemann til mølla-prinsippet, så om du har spesielle ønsker til ditt brukernavn bør du følge med da.  Når du skal velge brukernavn vil Facebook gi deg noen forslag basert på ditt eget navn, men du vil også stå fritt til å skape ditt eget, så lenge ingen har tatt dette før deg.

Facebook advarer om at brukernavnet må vurderes nøye. Det vil ikke være mulig å endre dette senere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen