Få ID under huden

Det er firmaet Verichip som står bak teknologien, som innebærer at man opererer inn en microbrikke inn under huden som takket være sitt unike verifiseringsnummer kan fungere som identifikasjon for bæreren.

Brikken som brukes er ikke større enn et riskorn, og er derfor veldig lett å få transplantert inn under huden. Ved å bruke radiosignaler kan brikken kommunisere med en leser-enhet som leser verifikasjonsnummeret, som er unikt for brukeren, akkurat som et kredittkortnummer.

Bruksområdene for den nye teknologien er mange. Ved å ha en personlig brikke under huden vil man for eksempel kunne få tilgang til områder man vanligvis ville vært avhengig av å bære med seg et ID-kort eller lignende former for legitimasjon. Og ved å ha en leser som kan "se" brikken integrert i døra til for eksempel et bankhvelv vil denne ikke kunne åpnes uten at personer med de "rette" identifikasjonsnummerene er til stede.

Verichip åpner også for betaling uten å ha verken lommebok, mobiltelefon eller andre bærbare betalingsmidler tilgjengelig. Ved å integrere teknologien i betalingsterminalene på butikker vil det være mulig for kunder å få tilgang til bankkontoen sin via brikken. Det ligger også i kortene at sjansen for å bli ranet for denne typen betalingsmidler er lik null.

Noe som man raskt anser kunne blitt et problem var hvis brikken gikk tom for strøm. Dette skal heldigvis ifølge produsenten være umulig, som følge av at brikken ligger "død" under huden uten noen form for batteri eller annen intern energikilde. Når den kommer i kontakt med en sender, vil den nemlig få energi nok fra denne til å kunne sende ut verifikasjonsnummeret.

Nyheter som denne gjør at vi ikke greier å la være å tenke på den dagen man kan gå inn på Rema 1000, raske med seg det man måtte trenge for helgen og gå rett ut døren, uten å risikere anmeldelse og fengselstraff. Hva følgene av å ikke ha dekning på konto med et slikt system ville blitt, er derimot et ubesvart spørsmål.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen