Få gratis antivirus

AVG Mobile Security fungerer på smarttelefoner.
AVG Mobile Security fungerer på smarttelefoner.

Redd for virus på mobilen? Ikke vi heller. Det er kanskje derfor få av oss ser noen stor grunn til å kjøpe antivirusprogram til mobiltelefonen.

Nå kan du imidlertid få antivirus helt gratis. Grisoft, selskapet bak det populære antivirusprogrammet AVG Antivirus til Windows, har nemlig lansert en mobilutgave kalt AVG Mobile Security.

Programmet er foreløpig bare i betaversjon, så du bør regne med noen barnesykdommer. Men om du vil teste den sikre siden, kan du altså gjøre det uten at det koster deg et rødt øre i lisens.

AVG Mobile Security fungerer nå bare på UIQ 3.0-telefonene Sony Ericsson P990i, M600i og W950i. Flere telefoner skal støttes etterhvert.

Programmet kan, i tillegg til å skanne etter virus, filtrere ut spam i e-post og SMS. Du kan også stille inn når telefonen skal sjekke seg selv for virus.

Til smarttelefoner
Antivirus er først og fremst aktuelt på smarttelefoner, siden det er disse som er mest utsatt for den lille faren som lurer.

Det skal imidlertid nevnes at det finnes få, om noen, virus til Symbian 9.x og UIQ3. Behovet for et slikt antivirusprogram kan derfor diskuteres.

De fleste antivirusselskapene har lenge hevdet at mobilvirus er en lurende fare. Enn så lenge har mobilvirus svært begrenset omfang, og de fleste krever at du selv aktivt godtar og installerer dem.

Hvorvidt AVG Mobile Security vil være gratis for privatpersoner etter betafasen vites ikke.

Les mer og last ned programmet hos AVG >

(Kilde: IDG.se, AVGUK.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen