Få fyr med sigarettmobilen

Med et lite forbehold om mangelfull troverdighet hos originalkilden, bringer vi videre nyheten om SB6309 Lighter Phone fra produsent Seabright. Mobil.se melder at produsenten er kinesisk, mens Engadget poengterer at vi ikke blir servert ekte bilder av sigarettmobilen, men at hvis den er ekte, vil den sannsynligvis bli en stor hit på det japanske markedet – der 30 prosent av den voksne befolkningen røyker daglig.
Lightermobilen er altså en mobil med innebygd sigarettenner. Blir denne mobilen å finne på markedet i det hele tatt (i så fall sannsynligvis kun i Asia), er ideen at mobilbrukere som røyker slipper å drasse rundt på en lighter for å få fyr på sigaretten sin. Ved å trekke tilbake dekselet – som ser ut som en linsebeskytter til mobilkameraet – aktiveres tenneren. Vi tenker med gru på hvilke konsekvenser det kan få dersom tenneren aktiveres når brukeren har mobilen i lomma.
Skulle det vise seg at SB6309 Lighter Phone er ekte, vil den neppe bli å se i Norge uansett – av mange årsaker. For det første er det svært sjeldent at små, ukjente asiatiske mobilprodusenter satser her til lands – eller får innpass på det norske markedet –, og for det andre har vi større sikkerhetskrav til slike produkter med tanke på erstatningsansvar og lignende. Videre er det tvilsomt at sigarettennermobilen blir særlig godt mottatt i et land med streng røykelov og en befolkning som konstant blir fôret med helseadvarsler knyttet til røyking.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen