Få ekte kino-3D i stua

Philips lanserte i fjor verdens første flatskjerm med støtte for 21:9-film. Dermed kunne du for første gang se filmene i samme format som du fikk de servert på kino hjemme i din egen godstol.

Nå lanserer selskapet oppfølgeren til den første kinoskjermen, ogog den har fått en rekke oppgraderinger.

Kino-3D
Philips' nye Cinema Platinum-skjerm følger opp trenden fra kinosalene og blir den første flatskjermen i verden med både støtte for 3D og kinoformatet 21:9.

Den nye Cinema-modellen er 58-tommer stor.

Dermed er det duket for en tredimensjonal kinopplevelse i din egen stue - selv om utvalget av 3D-filmer dog er nokså snevert i skrivende stund.LED
En ting vi savnet på den første Cinema-modellen var LED-bakgrunnsbelysning. Den nye modellen har fått dette på plass, i form av den beste LED-teknologien selskapet leverer; nemlig LED Pro.

Denne teknologien er basert på 1500 lysdioder som kan presist belyse hele eller deler av bilder direkte fra baksiden. LED Pro finnes også i selskapets EISA-premierte 9705-modell.

Les mer om hvordan LED-teknologien fungerer i vår TV-skole.

Meget rask
I likhet med den kommende 9705-modellen til Philips, får også den nye Cinema Platinum-skjermen 400 Hz oppdateringsteknologi. Dermed legges det hele fire fiktive bilder mellom et reelt bilde, noe som resulterer i jevnere bevegelser.

Responstiden til den nye kinoskjermen er også imponerende 0,5 millisekunder, noe produsenten hevder er raskest i verden for LCD-skjermer.Førsteinntrykk
Den første skjermen fra Philips ga oss en aha-opplevelse. Selskapets nye generasjon gir oss også mye av den samme opplevelsen.

Sortnivået, skarpheten og fargene spiller godt på lag og resulterer i en god filmopplevelse. 21:9-formatet egner seg godt til 3D, og vi føler at det faktisk er enklere å fokusere på bildet enn det er på 16:9-skjermer.

Skjermen har Ambilight, en funksjon der farger fra bildet blir gjengis ved hjelp av lys videre utenfor skjermens rammer. Denne funksjonen ga en mykere overgang mellom bildet og omgivelsene, noe som bidro til mer behagelig 3D-tittingen.

Skjermen er lynende rask, og takler bevegeler meget godt. Men vi stiller oss spørsmål om en filmfanatiker virkelig vil ha bildene så myke og glatte? Uansett kan du iallefall slå av disse funksjonene om du ønsker 24-bilders filmstemning. Bare husk at 400 Hz-funksjonen må stå på når du skal se 3D.

Kommer neste måned
Philips nye kinoskjerm kommer i salg i Norge i løpet av oktober måned og den veiledende prisen er satt til 45 000 kroner.

Vi ser frem til å få tatt en nærmer kikk på modellen i vårt testlab.

Se video av den nye Cinema Platinum-skjermen:

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen