Få diskene dine på nett

Iomega iConnect er som en liten NAS, med ett unntak, den har ingen harddisker. Dette er å regne som en løsning for usb-disker. Du kobler enheten til nettverket via ruteren din og du kan selv velge om du vil koble opp trådløst eller via kabel. Går du for den trådløse varianten støttes 802.11 b/g/n.

Ikke bare disker
Det er fire usb-porter i enheten og det er primært disker som det er nyttig å koble til. Likevel er den svært fleksibel og det er ingenting i veien for å koble opp en skriver og dele denne ut over nettverket.

Det som er interessant er teknologiene den støtter. Først og fremst har den støtte for UPnP AV/DNLA, noe som setter deg i stand til å streame all musikk og video. Hvis du ser på tv-er så støtter både Sony og Samsung DNLA og vil kunne streame direkte via denne enheten. For oss som også er Mac-brukere er den innebygde iTunes-tjeneren og støtten for Time Machine spesielt interressant.

I og med at den kan brukes av Windows-brukere og Mac-brukere kommer det opp et lite problem, og det er støtten for forskjellige filsystemer på diskene. Dette er litt uklart ennå og vil eventuelt vise seg i forbindelse med en konkret test.

Du kan se en demonstrasjon av administrasjonsprogramvaren her.

Du kan også se en video av produktet hvis du trykker her.

Iomega iConnect kommer til å koste 995 kroner og skal være tilgjengelig i løpet av mars.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen