Få din egen radiokanal

En radiokanal som bare spiller favorittmusikken din er noe de aller fleste forlengst har gitt opp håpet om. Nå ser det allikevel ut som om det er lys i enden av tunnelen når Sony annonserer en ny tjeneste for mobiltelefoner, nemlig en radio som spiller musikk basert på lytterens preferanser.

Sony annonserte på CeBIT i går at de allerede har snakket med de fleste operatørene i Europa om å lansere tjenesten, der brukeren kan spille musikk rett fra GPRS-nettet. Det som er unikt med Sonys radio i forhold til lignende tjenester, er at radioen "lærer seg" musikksmaken til brukeren.

Måten dette skjer på er at lytteren gir beskjed om hvorvidt vedkommende liker eller misliker den låten som spilles ved å trykke inn en knapp på telefonen. Radioen vil etter hvert lære seg hvilke sjangre man misliker, og velge bort disse til fordel for den typen musikk brukeren foretrekker. Til slutt har man nesten sin egen radiokanal.

Overføringen av musikken skjer foreløpig i 16 Kbps, noe som ikke er all verdens bra, men lydkvaliteten kommer trolig til å øke når 3G-nettene blir skikkelig etablert rundt omkring i Europa.

Tjenesten blir lansert i Finland i løpet av andre kvartal i år, og kommer etter hvert også til resten av kontinentet. Det er forventet at det kommer til å koste litt over hundrelappen per måned å abonnere på en digital radiokanal.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen