Guide

Få den perfekte fotball-TVen

Pave Johannes Paul II sa en gang at av alle uviktige ting i verden er fotball den viktigste.
Vel, det er nok ikke alle som er like enige i uttalelsen, men allikevel er det en horde av fotballsupportere som ser frem til avspark i Sør-Afrika. Med Frustrerte Fruer plassert på sidelinjen vil mange av oss okkupere TV-en i ukene VM pågår, og da er det viktig at riktig utstyr er på plass for å få best mulig opplevelse av kampens hete.

Her kommer noen tips til hva den nye flatskjermen bør ha, litt om de to forskjellige teknologiene som finnes på markedet, hvilke kanaler som gir deg kampen og ikke minst en oppfordring til å se kampene i HD så fremt du har mulighet til det.

Hertz er viktig
Fotballkamper er en type sending som stiller krav til hvor raskt flatskjermen klarer å bevege bildet. Der er mange små detaljer som skal gjengis skarpt, samtidig som bildet raskt beveges i alle retninger. Dette stiller store krav til TV-en din.

Responstid har lenge vært et hett tema for LCD-skjermer, og skal du kjøpe deg en fotballskjerm, være seg både plasma eller LCD, anbefaler vi å kjøpe en skjerm som har minimum 100 Hertz- teknologi. Denne teknologien hjelper bildet til å bevege seg mer problemfritt, og du slipper irritasjonen over å se en dobbel midtstrek hver gang ballen sparkes ut.

På dagens marked fies det både LCD-og plasmaskjermer 100- eller 200 Hz-teknologi. I korte trekk legger denne teknologien inn fiktive bilder som gir en jevnere flytt i bildet.

Les mer om hva Hertzer i vår TV-skole.Plasma eller LCD?
En evig diskusjon er hvorvidt du skal kjøpe plasma eller LCD? Hver teknologi har sine styrker og svakheter, og mange har sin egen preferanse fo rhva de sliker å se på .

Har du ønsker om en stor skjerm, kan ofte plasma gi deg dette til en billigere penge enn LCD. Teknologien har vært på markedet siden det sene 90-tallet, og gir deg veldig god kontrast og sortnivå. Plasmaskjermene er ofte ikke fult så lyssterke som LCD, som gjør at de egner seg godt i mørke rom, men destro mer sårbare for solskinn og sterk belysning, som gjør at bildet blir blasst og vanskelig å se. Et annet problem plasma har sltt med er fastbrenning av logoer og menyer i bildet. Noe som fortsatt kan forekomme om et bilde blir stående for lenge. Plasmaskjermen er i dag å finne fra 37 tommer opp og oppover.

Klikk her for å finne markedets billigste 50-tommere.LCD-skjermene fås nå også i større formater, men du må ofte legge på litt i prisen i forhold til plasma for å oppnå samme solide kontrast og sortnivå. Skjermene er som oftest lyssterke, og takler sterke lysforhold godt. Er du ute etter det beste av LCD, bør du se nærmere på årets modeller med LED-bakgrunnsbelysning. Disse skjermene gir et kontrast- og sortnivå som matcher plasmaskjermene godt. LCD-skjermenes størrelser spenner seg fra rundt 15 tommer til over 50 tommer.

Klikk her for å se en oversikt over billige 42-tommere.

Les også vår stortest av LED-LCD.Fotball i HD!

Med den digitale utviklingen av TV-signaler i Norge, har stadig flere kanaler kommet med HD-kvalitet. Dette gjelder også sportskanaler, der flere ligaer vises i den nye høyoppløste kvaliteten. Med denne kvaliteten får du en helt annen detaljskarphet i bildet, der du kan se Lionel Messis fotballkunster vesentlig bedre.

Klikk her for mer informasjon om HD.

Årets kamper i foball-VM vil bli sendt på TV 2 og Viasat. Disse kanalene kan du få inn via det digitale bakkenettet (kun TV 2), kabel, IP eller parabol. Her kan det lønne seg å bruke nettet litt for å se hvem som gir deg det beste tilbudet dersom du har mulighet til å velge forskjellige løsninger.

En del av kampene vil også bli produsert og sendt i 3D, men ingen av disse sendingene vil gå på kanaler du får tak i her i Norge.PVR – perfekt for uventede pauser
De aller fleste digitaldekodere har HDMI-utgang, noe som er must dersom du skal se kampen i HD-kvalitet. Et annet tips er å skaffe seg en PVR-dekoder. Men en slik dekoder kan du spole frem og tilbake, og pause pause kampen dersom ringeklokke ringer eller naturen skulle kalle, for deretter å sette i gang kampen når trykket er lettet.

En annen funksjon med en PVR er muligheten til å gjøre opptak. Da kan du enten ta opp kampen som går samtidig med den du ser på, eller sikre husfreden ved å ta opp serien samboeren følger med på.

Klikk her for å lese mer om PVR-dekodere.Velg riktige kabler

Med ny flatskjerm på plass og dekoderen åpnet for de riktige kanalene gjenstår det bare å sjekke at du har riktige kabler. For at skjermen din skal gi deg best mulig oppløsning er den enkleste løsningen å bruke en HDMI-kabel. Med denne kabelen får du overført både bilde og lyd direkte fra dekoderen til TV-en.

Klikk her for å lese vår kabelguide.

Les også vår TV-skole, der du kan finne mange nyttige tips.

Med disse elementene på plass er du klar til fotballens nirvana rulles i gang i Sør-Afrika. Benytt deg av vårt Prissøk til å finne en så god pris på en ny TV-en som mulig.
Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen