Få 3 GB på mobilen

Toshiba, som blant annet lager harddiskene til Apples iPod, har lenge vært kjent for å være blant de produsentene som greier å levere små harddisker. Nå har firmaet greid å utvikle en harddisk med en diameter på beskjedne 21,15 millimeter, som er lite nok til å passe inn i vanlige mobiltelefoner.

Dette åpner for at kommende telefoner kan få et internt minne på opp til 3 GB. Dette er et gigantisk steg fra dagens minnestandarder, hvor selv de telefonene med høyest minnekapasitet ikke kommer har mer enn 20-30 MB.

Man kan riktignok legge til mer minne ved bruk av forskjellige typer minnekort, men disse har foreløpig en maksimal lagringskapasitet på 1 GB. Ved bruk av eksterne minnekort vil man dessuten oppnå en langt svakere overføringshastighet enn det man ville fått med en integrert harddisk.

Ulempen med en harddisk er at denne mest sannsynlig vil trekke en god del mer strøm enn et vanlig minnekort, noe som medfører at telefonene må ha større batterier med bedre kapasitet. Når det i tillegg tas i betraktning at hver harddisk vil koste rundt 1850 kroner, er det liten tvil om at dette er et produkt som vil være forbeholdt de dyrere telefonene på markedet.

Toshiba sikter mot å kunne begynne leveranser av harddisken til mobilprodusenter allerede om et halvt år. Så får vi håpe at de første mobiltelefonene med 3 GB minnekapasitet ikke kommer så alt for lenge etter dette.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen