(Bilde: Google)

Få tilgang til nye Google Maps nå

Invitasjon over e-post ikke lenger nødvendig.

En ny versjon av Google Maps er på vei, og den ble først vist fram på Google I/O-konferansen i San Francisco mellom 15. og 17. mai i år. Hittil har det vært mulig å melde seg inn for å vente på en invitasjon over e-post for å prøve ut den ferske utgaven, men nå har testversjonen av nye Google Maps blitt åpnet for alle.

Nye Google Maps har et nytt brukergrensesnitt og et fornyet utseende på selve kartet. Sidepanelet til venstre er borte og de tradisjonelt gule veiene har blitt hvite. Det er verdt å merke seg at denne sistnevnte kosmetiske endringen også ser ut til å ha kommet på plass i «gamle» Google Maps. Hovedveier og motorveier er fremdeles oransje.

En sammenligning mellom gamle (til venstre) og nye Google Maps.
En sammenligning mellom gamle (til venstre) og nye Google Maps.Foto: Google

Mer nyttige tjenester

Søkefeltet har fått seg en liten oppgradering, og husker blant annet dine siste søkefraser, gir raskt tilgang til veibeskrivelser og bidrar dessuten med informasjon om trafikksituasjonen. Du kan for eksempel søke etter «sushi, Oslo», og se hvor det er sushirestauranter direkte på kartet.

Når du trykker på aktuelle ikoner på kartet, får du opp infokort – som for øvrig har erstattet det gamle sidepanelet. Disse viser praktisk informasjon om virksomheten, samt anmeldelser og vurderinger. Du kan også få veibeskrivelser og lagre resultatet.

Sjekk ut nye Google Maps på maps.google.com/preview.

Ikke alle endringene ble like godt mottatt:
Google Maps legger til offline-knapp etter klager »

(Kilder: Google via Engadget og Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen