(Bilde: iStockPhoto/montasje V. Haugen)

– Få tilbake mobilen min!

I to år har Wayne Dobson fått sinte folk på døra som feilaktig anklager ham for å være mobiltyv.

Wayne Dobson bor i nærheten av en basestasjon, noe som skaper mye trøbbel for 59-åringen fra Las Vegas. Grunnen er at sporingstjenester som kan finne posisjonen til mobiltelefoner som blir stjålet eller mistet, viser vei til Dobsons hus, ifølge Las Vegas Review Journal.

Det hele startet i 2011 da et sint par sto på trappen hans og krevde å få tilbake mobilen sin. Dobson skjønte ingenting.

– Jeg stod der og tenkte, "hva er det de snakker om?" De kunne like gjerne sagt "Få tilbake hesten min!" sier Dobson til Las Vegas Review Journal.

Det endte med at både paret og Dobson ringte politiet, som dukket opp litt senere.

– Jeg sa bare "Jeg kjenner ikke disse menneskene; Jeg omgås ikke dem. Jeg er 59 år gammel og bryr meg ikke om disse teknologiske kjæledeggene de har," sa han til politiet. Paret gikk tomhendt fra huset hans, og han hørte aldri fra dem igjen.

Les også: Slik bør du sikre mobilen din

Stort problem

Verre skulle det bli for Dobson. Den neste personen han fikk på døra var en dame som først spurte ydmykt om hun kunne få tilbake mobiltelefonen sin, og når Dobson svarte at han ikke hadde den, tryglet hun om å bare få tilbake de uerstattelige bildene av barnebarna sine. Dobson anbefalte at hun ringte politiet. Selv ringte han kvinnens mobiloperatør, Sprint, og det var da han fikk svar på hva de plutselige besøkene skyldtes.

En tekniker forklarte ham at GPS-signal og/eller posisjonering via såkalt triangulering ikke nødvendigvis ga et helt nøyaktig signal, men heller et godt sted å starte søket for de som fikk tilgang til det. Opprinnelig var det ment å hjelpe politi, ambulanse og brannvesen med å lokalisere den som ringte, slik at de kunne rykke raskt ut. I det siste har derimot sporingstjenester som "Find my iPhone" gjort det lett for vanlige borgere å ta loven i egne hender hvis de oppdager at mobiltelefonen eller nettbrettet deres blir stjålet.

Dessverre for Dobson var "startpunktet" fra Sprints basestasjoner plassert akkurat ved huset hans, og det var det ingenting operatøren kunne gjøre noe med.

Politiet på døra

Slik ser ringeklokken til Wayne Dobson ut nå.
Slik ser ringeklokken til Wayne Dobson ut nå.Foto: (Faksimile, Las Vegas Review Journal)

De første hendelsene beskriver Dobson som ubehagelige. Her var det snakk om fire forskjellige fornærmede, samt en politipatrulje som rykket ut på en melding om husbråk.

Når fire unge menn dundret løs på døra hans kl. 02.30 på natta 18. desember, 2012 og forlanget å få tilbake sin mobil, følte han seg derimot truet. De hadde med et nettbrett med en app som viste at mobilen måtte befinne seg i huset til Dobson.

– Han beviste for meg – bokstavelig talt – at jeg hadde hans mobiltelefon, sier Dobson.

To uker senere ble han vekket kl. 04.00 på natta av at en person lusket rundt i hagen hans og lyste med lommelykt inn i badevinduet hans. Når Dobson kikket ut av vinduet fikk han lyset rett i fleisen og ropte "Hvem er du? Kom deg ut av hagen min!"

Svaret han fikk var: "Vi er politiet, åpne døra."

Når saken ble oppklart fikk Dobson en unnskyldning fra politiet, som også hevdet at det var svært sjelden at de brukte koordinater fra mobiloperatørene til å spore mistenkte personers mobiltelefoner. Dobson er sjeleglad for at han ikke møtte politiet i hagen sin med et våpen, for det kunne gått riktig ille.

Nå har Dobson satt opp en lapp på ringeklokka si hvor det står "INGEN MISTEDE MOBILTELEFONER", med anmodning om å ringe politiet. Han fryker at det plutselig skal dukke opp noen virkelig forbannede folk på trappa si, og er redd for potensielt farlige konfrontasjoner i tiden fremover.

– Det er som Pavlovs teori nå; Jeg grøsser når jeg hører en bil som kjører forbi, at de skal stoppe og banke på døra mi, avslutter Dobson.

Les også: Test av Find my iPhone

Hva ville du gjort hvis du opplevde det samme som Dobson? Kommenter i forumet!

(Kilder: Las Vegas Review Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen