Få Norge på beina!
(Bilde: Håkon Treider)

Få Norge på beina!

Det blir nasjonal fotovandring i år også.

Husker du at Japan Photo og Akam i fjor vår i fellesskap arrangerte Nasjonal fotovandring, hvor oppunder 1000 fotografer samtidig tok til gatene i åtte ulike byer rundt omkring i landet? Tusenvis av bilder kom inn, og de 48 bildene som gikk videre til finalerunden ga sine respektive fotografer premier for til sammen 100.000 kroner.

Her ser du en video fra fjorårets arrangement:


Enten du husker det eller ei, så blir det samme arrangementet avholdt også i år. Det vil si, ikke HELT det samme, for årets evenement vil bli større, bedre og mer strømlinjeformet i gjennomføringen. Mye er som før, men noe er også nytt:

 • Dato for selve vandringen er lørdag 25 mai, og startskuddet går kl 11:00.
 • Tema er "tett på".
 • Deltageravgiften er kr 100 per pers, og denne summen går i sin helhet til lokale fotoklubber som er med på arrangementet.
 • Nasjonal fotovanding avholdes i de samme byene som sist: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Drammen, Lillehammer og Sandnes.
 • I tillegg kan leserne nominere andre byer eller tettsteder. Fra disse plukkes opptil 7 ekstra som får delta. Siste frist er 7. april.
  Her kan du nominere DIN by!
 • En av de 7 ekstra byene eller tettstedene vil få besøk av et team som vil ha med seg låne-/demoutstyr, ekstra gode tilbud eller rabattkuponger, giveaways, og i tillegg bidra med tips og råd og entusiasme både før, under og etter selve fotovandringen. Hvilken by eller tettsted det gjelder vil velges gjennom en avstemming på Facebook i perioden 8-28. april. Teamet vil bestå av representanter fra Japan Photo og minst én stor fotoleverandør.
 • Japan Photo stiller med premier verdt 7.000 i den lokale runden, for hvert av de opptil 15 tettstedene.
 • Hver deltager kan delta med opp til tre bilder, som lastes opp digitalt i dagene etter arrangementet. Ikke noe mer innsending av CDer, altså. Frist for innsending er onsdag 31. mai kl 24:00.
 • Fra hver lokale runde velger en jury ut 6 bilder som går videre til finalerunden (første-, andre- og tredjeplass, pluss tre bilder som får hederlig omtale).
 • Finalerunden får premier til en verdi av oppunder 50.000 kroner, og en jury som vil bestå av representater for Japan Photo og Akam.no, samt en eller flere uavhengige fotografer.
 • Det lages en fotobok fra hver by, og en felles en for hele landet. Tre deltagere vil bli trukket ut som får være med på å lage sistnevnte på Nordic Light Workshop Marathon i oktober.
 • Førstepremien er i år som i fjor valgfritt fotoutstyr for kr 30.000,-!

Bli med da vel! Vi har plass til ALLE!

Med en potensiell premiepott på oppunder 150.000 kroner har du i år ingen grunn til å ikke bli med! Du støtter din lokale fotoklubb, du kan få råd og vink av en proff fotograf, du får luftet kameraet ditt sammen med en haug med andre fotointeresserte, og du kan vinne store og fine premier, bare for å nevne noen av fordelene.

Se vinnerbildene fra 2012!

Fjorårets vinner var Pierre Chaton (til venstre) som her får overlevert sjekken på 30.000 av butikksjef hos Japan Photo Drammen, Thomas Braadland.
Fjorårets vinner var Pierre Chaton (til venstre) som her får overlevert sjekken på 30.000 av butikksjef hos Japan Photo Drammen, Thomas Braadland.Foto: Japan Photo

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen