Få med deg alt

Få med deg alt

Nytt fisheye-objektiv fra Samyang.

Det nye fisheye-objektivet er bygget opp av 10 linseelementer i 8 grupper.
Det nye fisheye-objektivet er bygget opp av 10 linseelementer i 8 grupper.

Samyang har lansert et nytt fisheyeobjektiv, beregnet på de speilløse modellene fra Sony og Samsung. Objektivet blir levert med E-fatning for Sonys NEX-serie, samt fatning for Samungs NX-modeller.

Les også: Lyssterk vidvinkel fra Samyang

Objektivet passer for deg som liker å få med deg mest mulig når du fotograferer. Bildevinkelen er hele 180 grader, og brennvidden er 8 mm. Ettersom modellene fra Sony og Samsung har bildebrikker i APS-C størrelse, tilsvarer dette 12 mm på fullformat. Samyangs nyeste modell er bygget opp av 10 linseelementer fordelt på 8 grupper, og har en asfærisk linse samt to linselementer med ED-glass som motvirker fargespredning. Objektivet er i tillegg relativt lyssterkt, og har største blender F2.8.

Les også: Samyang 24 mm får norsk pris

Med en størrelse på 60 x 56 mm (Sony) og 60 x 48 mm (Samsung) er objektivet det minste og mest lyssterke fisheyeobjektivet på markedet blant optikk til kameraer som bruker APS-C brikker, iallefall i følge importøren Focus Nordic.

Objektivet vil komme på det norske markedet i løpet av juli, og har en veiledende utslagspris på omtrent 3000 norske kroner. I kjent stil er det manuell blenderjustering og ingen autofokus.

Kilde: pressemelding

Les også: Samyang med spennende prototype

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen