Varslingsseneret i Android L er helt annerledes enn tidligere løsninger.
Teknofil
Varslingsseneret i Android L er helt annerledes enn tidligere løsninger. (Bilde: Skjermdump/Youtube/Finn Jarle Kvalheim/Amobil.no)

Få den kuleste Android L-funksjonen i dag

Du trenger bare å laste ned en app.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Android L er på trappene, og det ventes et lass med nye funksjoner og et helt nytt, «flatt» utseende. Men allerede nå kan du få tilgang til en av de aller kuleste nyvinningene i systemet: det oppdaterte varslingssenteret.

Kul løsning

Sånn for ordens skyld: Den største forskjellen på det gamle varslingsenteret vi kjenner fra Android 4.3 Jelly Bean og Android 4.4 KitKat og det vi finner i Android L, er at varslingene nå er flyttet ut i selve systemet, og ikke lenger ligger skjult.

Foto: Skjermdump/Google/montasje

Varslingene vil dessuten få samme design som «kortene» i Google Nå-funksjonen. Du vil også kunne interagere med dem umiddelbart og direkte.

Dette betyr i all sin enkelhet at du vil kunne for eksempel ta en videosamtale, svare på en melding eller lese mail direkte i varslingen. Og det er det som er det geniale med Googles nye Material-design; selv om operativsystemet er flatt, skal man kunne legge «lag» oppå som gjør grensesnittet multifunksjonelt. Alt i alt en ganske kul løsning.

To muligheter

Slik ser en varlsing i Heads Up ut.
Slik ser en varlsing i Heads Up ut.Foto: Woodblock Without Co.

Men tilbake til saken. Løsningen blir ikke introdusert før Android L faktisk lanseres, men du kan allerede nå skaffe deg slike varslinger om du ønsker det. Det er imidlertid to løsninger å velge mellom:

  1. Å innstallere appen Heads Up fra Google Play, som gir deg slike varslinger. Dette koster deg 6 kroner.
  2. Å roote mobiltelefonen din og innstallere ekstern programvare for å få varslingen. Mer informasjon om dette finnes her.

NB: Å roote telefonen er ikke risikofritt, og gjøres på eget ansvar!

Det skal sies at den første løsningen er langt enklere, og at 6 kroner ikke er særlig mye. Dessuten følger det flere risikoer med å roote telefonen, og det som fungerer på én telefon fungerer ikke nødvendigvis på en annen. Heads Up-appen fungerer imidlertid bare til Android 4.3 og nyere, så dersom du har en eldre utgave enn dette må du roote for å få løsningen nå. 

Mer fra Googles univers: 
Her er 7 høydepunkter fra megalanseringen »

(Kilde: BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen