Får du irriterende meldinger fra Nokia?

Får du irriterende meldinger fra Nokia?

Nå er Nokia bøtelagt for uønsket spam i Australia.

Så fort du pakker opp en ny Nokia-telefon, får du tilbud om det Nokia kaller hjelp og støtte. Hvis du svarer ja kan du forvente deg tekstmeldinger av typen "Visste du dette" i overskuelig fremtid. Mange brukere har sett seg lei på praksisen, og nå er Nokia bøtelagt for spamming av kundene sine i Australia.

Årsaken til boten er at Nokia ikke har lagt ved en enkel måte å avslutte abonnementet på. I tillegg har Nokia erkjent at mange av disse meldingene har form av ren markedsføring. Dermed rammes det finske selskapet av Australske spam-lover fra 2003. Det er imidlertid ikke noen særlig stor bot selskapet nå får. Boten er på 55 000 australske dollar, eller omtrent 336 000 norske kroner.

Reklamerte for produkter

Det er den australske motparten til det norske Medietilsynet, ACMA (Australian Communications and Media Authority), som har etterforsket Nokia-meldingene, etter at de har mottatt klager fra brukere.

Selv om mange av meldignene inneholdt faktiske tips og veiledning, fant ACMA flere som reklamerte for produkter og tilleggstjenester fra Nokia.

Skrur ned aktiviteten

Ut over boten er Nokia nødt til å gjennomføre opplæring for sine ansatte innenfor Australsk spam-lovgivning. Mobilprodusenten må også finne seg i at deres systemer og prosesser blir gransket i etterkant.

Nyhetsbyrået Reuters hevder nå at Nokia avslutter sin SMS-tjeneste i Australia, og er i ferd med å skru ned aktiviteten kraftig i andre deler av verden.

(Kilde: theverge.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen