Extreme Edition først med 1066FSB?

Pentium 4 Extreme Edition ser altså ut til å være den eneste prosessoren i Intels Pentium-serie som unnslipper modellnavn på LGA775-versjonene. Merkelig nok, ettersom mange mener at Extreme Edition-modellene av Pentium 4 kanskje har det største behovet for en forkortelse av den offisielle betegnelsen. Den første versjonen skal etter sigende komme allerede den 21. juni, sammen med de første Pentium-prosessorene på LGA775 og 9xx-plattformen - som for øvrig får modellnavn fra 520 til 560. Pentium 4 3,4 GHz Extreme Edition blir derimot den samme prosessoren som før, med en en annen sokkel.

Den første LGA775-versjonen av Extreme Edition vil fortsatt være "Gallatin"-basert, og vil kjøre på 3,4 GHz. Men ifølge den ikke alltid like pålitelige nettavisen The Inquirer, kommer den neste utgaven allerede i 3. kvartal - som varer frem til september. Denne får navnet Intel Pentium 4 3,46 GHz Extreme Edition - som vil si at den kjører med en systembuss på effektivt 1066 "MHz" (266,6 MHz QDR), og blir den første prosessoren fra Intel som kan kjøre synkron minne/systembuss med DDR2-533 (266,6 MHz DDR).

Det har lenge blitt tatt for gitt at Intel ikke ville sløse bort særlig mye tid på å komme seg til 1066FSB etter at 9xx-plattformen har kommet ut av døren. Det eneste som kanskje kan være litt oppsiktsvekkende er at den nye frontsidebussen debuterer i EE-prosessoren, som etter sigende er en 130 nm-prosessor, istedenfor for de mer moderne "Prescott"-baserte CPU-ene med skinnende nye modellnummere.

Tidligere har det virret mange rykter om støtte for 1066FSB og DDR-667 i Alderwood (925x)-brikkesettet.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen