Extreme Edition 955 avslørt?


Sammenligning av XE 840 og XE 955.
(Bilde: HKEPC)

Websiden HKEPC.com har postet et skjermbilde av noe som visstnok avslører spesifikasjonene på Intels Pentium Extreme Edition (XE) 955-prosessor, basert på "Presler"-kjernen. Prosessoren er ventet å bli lansert i løpet av første halvdel av 2006.

Ifølge websiden vil Pentium XE 955 operere med en frekvens på 3,46 GHz og en buss-hastighet på effektive 1066 MHz. Dessuten vil prosessoren støtte Intels virtualiseringsteknologi. Denne teknologien forenkler det å kjøre flere operativsystemer på samme system.

Prosessoren er ventet å støtte Hyper-Threading og skal ha 2 MB L2-cache per kjerne (til sammen 4 MB L2-cache per prosessor). Prosessoren vil kun kunne brukes på hovedkort som er basert på Intels kommende 975X-brikkesett.

Prosessoren vil bli lagd med 65 nm-teknologi, som visstnok skal forbedre ytelsen med 15 prosent i forhold til 90 nm-prosessorer. Kort forklart går teknologien ut på at man kan plassere enda flere transistorer på mindre fysisk plass. Prosessoren vil også ha en ulåst multiplikator, noe som er gode nyheter for overklokkingsentusiaster.

Intel har i skrivende stund ikke kommentert avsløringen.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen