Test

Expert: Kraftig, men dyrest

Maskinen HP Pavilion dv5-1040eo fra Expert leveres med en AMD prosessor på 2GHz og 4GB minne. Dette betyr at maskinen har nok kraft til å vare en stund. Om du skal bruke den til vanlig arbeid og skoleoppgaver holder dette mer enn nok. Samtidig vil maskinen takle både at du jobber med flere operasjoner samtidig og en del spill. Minnet kan utvides til hele 8GB, så om du i løpet av de nærmeste årene skulle ønske mer kraft, så er det god plass til å fylle på her. Dette er neppe en maskin du trenger å bytte ut med det første.

God for arbeid og underholdning
Skjermkortet er et godt kort for det denne maskinen er ment som, nemlig en kombinert arbeids- og underholdningsmaskin. Skjermkortet er spesialbygd for å takle HD-grafikk og vil være godt på HD-filmer for eksempel. Om du ønsker å spille spill som Crysis vil derimot maskinen nok komme til kort. Men for denne prisen kan du heller ikke forvente annet. Det eneste som er synd er at maskinen ikke er utstyrt med en Blu-ray-spiller slik at du enkelt kan utnytte grafikkortet. Derimot har maskinen en HDMI-kontakt slik at du best mulig kan kombinere den med din HD-TV.

Ellers har maskinen god plass for å kunne lagre din underholdning. Harddiske på 320GB bør være nok selv for den som er avhengig både av musikk og film, her skal du holde på en stund for å klare å fylle opp.

Mange kontakter
Maskinen har ellers både trådløst nettverk og bluetooth. I tillegg til HDMI-kontakten finner du også 4 USB-kontakter en kontakt for ekstern skjerm, trådløst nettverk og to hodetelefoninnganger slik at både du og en eventuell venn kan høre hva som skjer på maskinen samtidig uten å forstyrre andre rundt dere. Maskinen har også minnekortleser og et integrert kamera og et batteri på seks celler. Dette batteriet bør holde en stund om du er uten strøm, men ikke forvent deg en hel dag i parken uten at du må hjemmom og lade opp.

Skjermen er på 15,4 tommer og maskinen har en totalvekt på 2,65 kilo. Dette betyr at du både får en tålelig skjermstørrelse samtidig som maskinen er helt grei å bære rundt på.

Maskinen kommer med operativsystemet Windows Vista Home Premium.

Konklusjon
Alt i alt er dette en god maskin, men som også koster. Spørsmålet er om du virkelig trenger en maskin med denne kraften, eller om du kan spare en tusenlapp eller to og kjøpe en rimeligere modell. Men om du planlegger å bruke maskinen mye og vil unngå å måtte kjøpe ny den nærmeste tiden, så er det kanskje verdt å betale litt.

Pris:
6999,-

Pluss:
God kraft, sterkt skjermkort. Stor harddisk, mye kontakter.

Minus:
Dyr, mangler Blu-ray.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen