Test

Exit Strategy of the Soul

44 år gamle Ron Sexsmith fra Canada har rukket å gi ut syv album og er en elsket og yndet artist blant mange kjente singer/songwritere. Det sies blant annet at Paul McCartney ligger paddeflat for ham. I fjor bidro Sexsmith på den mye omtalte debuten til Feist. Og med innspillinger gjort i henholdsvis London og Havanna prøver han nå å videreføre sin soulpop og skape store øyeblikk på "Exit Strategy of the Soul".

Melankolsk messe

Joda, Ron Sexsmith kan sakene sine. Likevel blir det litt trist og trygt i lengden.
Joda, Ron Sexsmith kan sakene sine. Likevel blir det litt trist og trygt i lengden.

Ron Sexsmith fremstår stilsikker i sin klassiske pop og er en uforbederlig melankoliker. Det klassiske aspektet styrkes gjennom platens sirkulære form med instrumentaler på starten og slutten. I mellomtiden har det blitt plass til flere gode poplåter, relativt oppskriftsmessig, men med kubanske blåsere som livner opp litt. Kanskje kan man si at Sexsmith er det beste du kan tenke deg å finne på "Klem FM". Og oppskriften triste låter og enkle arrangement er ikke nødvendigvis så farlig.

For her er det naive perler som This is how I know og Thoughts And Prayers som dominerer. Brandy Alexander livner opp litt, og Brighter Still er et midtempohøydepunkt. Det er ingen gjester eller krumspring på plata. Ron Sexsmith reiser alene, det har han tydeligvis gjort lenge og han synes å trives med det, sin sans for det triste til tross. "Exit Strategy of the Soul" har god regi, men er polert nok til å gjøre deg litt likegyldig ved første lytt.

Reinspikket Sexsmith

Sexsmith er tydelig tynget av stundens alvor, men plata tar ikke skade av det.
Sexsmith er tydelig tynget av stundens alvor, men plata tar ikke skade av det.

Det kryr selvsagt av popmelankolikere av ymse kvalitet rundt om i innland og utland, men Ron Sexsmith har ingen grunn til å gjemme seg bort. "Exit Strategy of the Soul" er forbilledlig helstøpt og befriende renskåret, men likevel ikke så karakteristisk at han er garantert nye fans. Alle låtene fungerer, Sexsmith har få svake øyeblikk og virker svært rutinert i gamet. Men du spør deg mer om hvem som har skrevet låtene enn hvem som synger dem.

Dette er fordi det er de gode låtene som er canadierens virkelige force, og stemmen hans bærer ikke alltid låtene alene. Du har nesten hørt musikken før, men den har likevel verdi fordi arbeidet er godt gjort, ærlig ment og velskrevet. Nå skal det samtidig sies at låten han gjorde for Feist på hennes debutplate i fjor ble en stor suksess og kanskje restartet karriéren til veteranen, men så lenge hans egen versjon ikke er noe å rynke på nesen av viser Sexsmith at han vet nøyaktig hva han gjør.

Konklusjon

Ron Sexsmith står bak en porsjon sjenert hvit soul dandert med modne arrangement. Ergo: lyrisk vellyd for dem som liker et dempet uttrykk. Men "Exit Strategy of the Soul" er litt sånn at du enten griner til den eller ikke. Den passer best for selvutnevnte melankolikere.

Ron Sexsmith Exit Strategy of the Soul   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen