Exit Palladium, NGSCB?


Slik beskrives NGSCB av Microsoft selv.

Next Generation Secure Computer Base (NGSCB), tidligere kjent som "Palladium", ventes å være på plass i Microsoft sitt "Longhorn"-operativsystem i 2006. Teknologien skulle i utgangspunktet bruke en blanding av maskin- og programvarebaserte "sikkerhetstiltak", som i praksis ga brukeren valget mellom kontroll og "sikkerhet". Brukere av NGSCB-baserte datamaskiner mister en god del kontroll over hva som kan gjøres med datamaskinene sine, men skal ifølge Microsoft vinne det tilbake i form av bedre forsvar mot ormer, viruser og ondsinnede programmer.

I løpet av WinHEC-konferansen, som arrangeres av Microsoft denne uken for utviklere av maskinvare som skal brukes med operativsystemene deres, har det i går og i dag kommet rapporter om at selskapet er villig til å droppe hele prosjektet, ettersom ingen er villige til å skrive om programmene sine for NGSCB-plattformen.

Dette har senere blitt avkreftet av selskapet, som først sa at de vurderte hvordan teknologien skulle implementeres, men at de ikke var sikre på hvordan - som er kode for "vi tror ikke vi kommer til å gjøre dette allikevel", når man faktorerer inn at selskapet har snakket varmt om teknologien frem til nå.

Kort tid etter at CRN rapporterte om NGSCB sin død, kom det plutselig andre toner fra Microsoft: NGSCB er i live, og kommer i Longhorn. Forskjellen er at Microsoft nå ønsker å bygge om NGSCB slik at programvareutviklere ikke lenger trenger å skrive om programmene sine, ifølge Microsoft Watch.

Det virker derimot som om Microsoft har begynt å få kalde føtter med hensyn til "sikkerhets"-teknologien sin, nå som utviklere, maskinvareprodusenter og sist, men ikke minst, forbrukere har blitt skeptiske til å gi kontrollen over PC-ene deres til et programvareselskap som kanskje har verdens dårligste sikkerhetsrykte.

(Kilder: Ars Technica, Microsoft-Watch, Computer Reseller News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen