Exilim får zoom og høyere oppløsning

Nye Exilim EX-Z3 får en rekke forbedringer i forhold til de eldre modellene, spørsmålet er om Casio gjør lurt i å gå bort fra det spesielle kredittkortkonseptet.

EX-Z3 får hele 3x optisk zoom, en bildebrikke på 3 Megapiksler og en 2 tommers LCD-skjerm. Det knøttlille kameraet får altså en av de største LCD-skjermene på markedet!

Personlig var jeg ikke imponert over bildekvaliteten på de første Exilim-modellene, som hadde Casios patenterte teknologi som innebar at bildebrikke og optikk var laget som en enkelt del. Her ser det ut til at Casio velger en mer tradisjonell løsning, noe som ganske sikkert vil være en fordel. Objektivet er laget av Pentax, og byr på et zoomområde tilsvarende 35-105 mm. De gamle Exilim-kameraene hadde ikke makro i det hele tatt, nye EX-Z3 får makrofunksjon som kan fokusere så nært som 6 cm. Ikke verst for et kamera av denne typen.

Det er ganske imponerende hva Casio har klart å pakke inn i den lille kamerakroppen. Kameraet er ørlite større enn de gamle Exilim-kameraene sett forfra, men er dobbelt så dybt. Likevel vil dette være blant de aller minste kameraene på markedet, og etter min mening vil den ekstra funksjonaliteten helt klart være verd den ekstra tykkelsen. Kameraets mål er (BxHxD) 87x57x22,9 mm.

Casio skryter av at kameraet er raskt,oppstartstiden til kameraet skal være kuttet ned til et minimum. I tillegg påstår Casio at kameraet har verdenes raskeste utløserfølsomhet på 0,01 sekund. Jeg har enda til gode å teste et raskere kamera enn Casio Exilim EX-M1, så det skal bli spennende å se hvordan EX-Z3 vil fungere i forhold.

Kameraet har 10 MB innebygd flashminne, men man kan kjøpe SD eller MMC-minnekort separat.

Opplading av Lithium-ion batteriet og overføring av bilder skjer via den medfølgende dockingstasjonen.

Kameraet vil komme på markedet allerede i mars, til en veiledende pris på 4490 kroner. De rimeligste nettbutikkene vil da trolig selge kameraet til i underkant av 4000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen