EVGA slipper egen programvare for overklokking

EVGA slipper egen programvare for overklokking

Gir deg kontroll over de fleste aspekter.

Skjermkort- og hovedkortprodusenten EVGA er nå klare med litt egen overklokkingsprogramvare, for brukere som sitter på skjermkort fra nettopp EVGA. Dette dreier seg om Precision X og OC Scanner X.

Juster viftehastigheten som du selv vil
Juster viftehastigheten som du selv vil

Precision X skal være bygget opp fra grunnen, myntet på de aller nyeste grafikkprosessorene, og er i versjon 3.0.1. Via programvaren kan du styre frekvenser, spennninger og viftehastighet. For GeForce GTX 680 kan man også sette ønsket maksimalt effektforbruk, dermed kan du få høyere rom for å leke med spenningen til grafikkprosessoren, på bekostning av temperatur. Dette er gjort mulig via en ny API fra Nvidia, og vi blir ikke overrasket over om det kommer tilsvarende programvare fra også andre skjermkortprodusenter .

Du har også tilgang til en rekke forskjellige overlays, som gir deg sentral informasjon som FPS mens du for eksempel spiller. Støtte for Logitechs LCD-tastaturer er også på plass. Som en siste bonus kan du også ta skjermdumper i spill med Precision X. Dette finnes dog i en rekke andre programmer også.

Om du har en Android-basert smarttelefon finnes det også en egen Precision X Android App.

OC Scanner X har en litt annen funksjon, her finner du en egen artifacts scanner, ulike former for benchmark-verktøy og en egen burn in-programvare for prosessoren. I tillegg til dette har du loggingsfunksjonalitet og en informasjonsmodul som gir deg all sentral informasjon om grafikkprosessoren.

Som en siste bonus her kan man sette en maksimal temperatur for grafikkprosessoren, om denne overstiges blir systemet skrudd av.

(Kilde: EVGA)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen