TEST: Evernote

Test Evernote

Teflonhjerne? Ikke  nå lenger

Når en vanlig huskeliste ikke er nok, kommer Evernote til unnsetning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Format: iPhone/iPad, Android og Windows Phone
Pris: Gratis

Evernote er en notat-app som har vært med noen år. Sjansen er stor for at du allerede har sett Evernote-ikonet på mobilen din, for dette er nemlig en app som flere mobilprodusenter har funnet verdig å legge ferdig installert på mobiltelefonen din.

Evernote.
Evernote.

Dette er i bunn og grunn en god, gammeldags notisblokk i moderne form. Den moderne formen gjør at du ikke bare kan skrive tekst, men også legge til bilder, lyd, plassering og merker i notatene dine. Evernote kan du altså bruke til alt fra enkle handlelister til å huske nærmest alt du trenger å vite.

Ettersom notathaugen vokser, er det godt å vite at du også har en søkefunksjon. Du kan også bla deg frem til rett informasjon basert på flere kategoriseringer eller vise notatene på et kart for den saks skyld. Siden mengden informasjon bare øker og øker, er det nettopp å finne igjen informasjonen som er det vesentlige, noe Evernote er flink til å hjelpe deg med.

Du kan selvsagt dele informasjon med andre, både via sosiale nettverk eller med god, gammeldags e-post.

Noen småproblemer

I Android-versjonen hadde vi tidvis problemer med å redigere enkelte notater hvor vi hadde lagt til bilde. Vi skjønner heller ikke at det skal være nødvendig å varsle oss utenfor appen om at et notat er vellykket synkronisert – dette forutsetter vi går av seg selv i bakgrunnen med mindre vi får annen beskjed.

Bortsett fra dette fungerte appen bra. Grensesnittet er forholdsvis oversiktlig, selv om det fort blir mye funksjonalitet som skal pakkes inn i et lite grensesnitt her.

Det kanskje viktigste med Evernote er at notatene dine blir synkronisert til skyen, slik at du ikke er avhengig av mobilen din for å hente dem frem. Blant annet har du et Evernote-program som installeres på PC-en og gir deg tilgang til de samme notatene der, samt mye annen funksjonalitet.

Den største mangelen ved Evernote er i våre øyne fraværet av håndskrift. Du må altså skrive med tastaturet. Heldigvis kan du installere en ekstra app fra Evernote som gir deg nettopp håndskrift. Vi synes vel uansett at håndskrift burde vært på plass i grunnversjonen.

Du får også programmer for å huske personer og matopplevelser.

Terningkast: 4

– Last ned til Android
– Last ned til iPhone og iPad
– Last ned til Windows Phone

Her finner du alle våre app-tester

Se også:

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen