Eventyrlig videotelefoni

Etterhvert som videotelefonene har gjort sitt inntog på det japanske mobilmarkedet, har man plutselig fått litt mindre privatliv når telefonen ringer. Mens man fint kan sitte en tidlig morgen i undertøyet med sovesveis og morgentryne mens man prater over en ordinær mobiltelefon, blir dette selvsagt noe mindre aktuelt når svigermor ringer inn en videosamtale.

Den japanske teleoperatøren NTT DoCoMo har allerede fått på plass en løsning for de som ønsker en kamerafri samtale, ved at man enkelt og greit kan bytte ut videostrømmen med et statisk bilde av seg selv. Nå håper imidlertid operatøren å ta det hele et skritt videre ved introduksjonen av tredimensjonale avatarer, som både skal kunne bevege seg og snakke i eierens sted.

Dermed vil man kunne figurere som alt fra papegøye og julenisse til dresskledd agent og het supermodell, alt etter humør og anledning. De forskjellige modellene skal klare å bevege leppene sine etter eierens stemme, og fremstår i det store og hele som tegnede versjoner av eierens personlighet. Om ikke så personlig som en direkteoverført videosamtale, er det definitivt en forbedring fra statisk foto.

DoCoMo har på ingen måte bekreftet opplysningene, men en artikkel på ZDNet skal allerede ha utskissert planene for avatarene, og antyder at det er det russiske selskapet Seestorm som skal være operatørens samarbeidspartner. Ettersigende skal den nødvendige programvaren være på plass i neste generasjon med FOMA-telefoner, som skal slippes på markedet en gang etter nyttår.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen