Evan Den Allmektige

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tom Shadyac – som tidligere har regissert filmer som "Ace Ventura", "Liar Liar" og "The Nutty Professor" – regisserte i 2003 filmen ”Bruce Almighty”, hvor Bruce Nolan (Jim Carry) får i oppgave av Gud (Morgan Freeman) om overta jobben hans, uten de helt store resultatene. I år er Han derfor tilbake, denne gangen for å hjelpe Evan Baxter (Steve Carell) med å redde verden.

Steve Carell er i vinden for tiden, med hovedrollen i den amerikanske versjonen av ”The Office” og rooller i filmene ”The 40 year old virgin” og ”Little Miss Sunshine”. I ”Evan Den Allmektige” har han i rollen som Evan Baxter, kollegaen til Bruce Nolan i ”Bruce Almighty”.

Gud opererer på mystisk vis

Stor båt trenger store vakthunder.
Stor båt trenger store vakthunder.

Evan Baxter har alt han kan ønske seg. Han har en nydelig kone, tre kjekke gutter og han har nettopp fått ny jobb som medlem av kongressen. Som han selv sier: han er suksessfull, rik og vakker. Men en dag begynner ting å forandre seg. Mens hans kone ber om at familieforholdet skal bli sterkere ber Evan om hjelp til å forandre verden. Det blir riktig nok ikke helt slik han tenker seg, for Gud opererer virkelig på mystisk vis. Han ber Evan om å bygge en Ark – slik Noa gjorde sammen med sin kone og tre sønner.

Til å begynne med prøver Evan å ignorere Gud og hans tiltak for å dytte prosjekt ark i gang. Men etter å ha mottatt både verktøy, planker, byggeplass og en rekke dyr har ikke Evan lenger noe valg. Motvillig går han i gang med byggingen av kjempeskipet. Hans egen familie, kolleger og resten av byen tror det har rablet for stakkars Evan, og særlig kongressmannen Chuck Long (John Goodman) ønsker å hindre arken i å bli sjødyktig.

Litt for magert

Det har hent seg at oppfølgere faktisk er bedre en originalen, men dette hører med til sjeldenhetene. ”Evan Den Allmektige” er ikke noe unntak. Filmen har samme regissør, den har gode skuespillere, men det er vel som oppfølgere flest at det er i plottet mangelen ligger. ”Bruce Almighty” handlet om hva som skjer når et menneske får i oppgave av Gud å være Gud. ”Evan Den Allmektige” handler om at Evan skal bygge en ark, noe som blir litt for magert i 90 minutter. Det kan til tider virke som om manusforfatteren kun konsentrerer seg rundt den moderne Noa og hans 137 meter store ark, og i ekstasen rett og slett har glemt at dette er en helaftens film som trenger sammenheng og handling utover selve båtkonsktruksjonen.

Evan bygger arken.
Evan bygger arken.

Rollen som Gud i "Almighty"-filmene er kanskje ikke Morgan Freemans største prestasjon noensinne, men han er likevel fantastisk, noe en skuespiller av kans kaliber er i enhver rolle. Dette kan dessverre ikke sies om Steve Carell, som ellers er en dyktig komiker og skuespiller. I rollen som Evan forsøker han i litt for stor grad å gå i fotsporene til Jim Carry. Han prøver seg på de samme ansiktsuttrykkene, uforutsette hylene og den fysiske humoren med rammel, skrik og fall. Men der hvor Jim Carry går så langt over streken at det blir morsomt, blir Steve Carell litt for stiv i sammenlikning og det hele kommer ikke like naturlig. Carell gjør på ingen måte en dårlig jobb, og han er morsom i rollen som Evan Baxter, men han strever litt for mye for å være lik hovedrollen i den første filmen.

Til tross for det magre plottet og den overdrevne Steve Carell er filmen underholdende, og viktigst av alt: den holder seg og gapskratter, men den går heller aldri skikkelig nedover slik at man siger hen og sovner. Det er en helt grei film og jevnt over underholdende.

DVD`en har veldig mye ekstramateriale, og til tross for noe fyllstoff, er mye av det interessant. Vi får blant annet se hvordan arken faktisk ble bygd og hvordan spesialeffektene ble lagd. Visste du at dette var en miljøvennlig innspilling hvor alle syklet rundt på settet? Settet ble i tillegg resirkulert og filmen har faktisk tips til hvordan man kan spare energi og miljøet. Alt i alt et veldig bra ekstramateriale, hvor regissør, skuespillere og andre som jobbet med filmen får fortalt oss veldig mye gjennom mange ulike intervjuer.

Konklusjon

”Evan Den Allmektige” har et litt for magert og enkelt plott til å holde mål i forhold til forgjengeren, men dette er en helt grei film. Den er underholdende og den klarer å holde på interessen. Publikum vil nok ikke få de helt store latterbrølene, men filmen trekker nok på smilebåndene hos de fleste som ser den. ”Evan Den Allmektige” får også pluss for det store og varierte ekstramaterialet.

Evan Den Allmektige

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen