Europeisk ITMS i løpet av året


I dag får europeere en denne advarselen hos ITMS

Apple sin enorme suksess med musikkspilleren iPod sammen med musikkbutikken ITMS har ført til at selskapet raskt er i ferd med å bli mer av et musikkselskap enn et PC-selskap. Og det til tross for at iTunes Music Store, som har drevet mye av suksessen til selskapet, bare er tilgjengelig for innbyggere i USA og Kanada.

Vekstpotensialet ved å åpne opp ITMS for Europa er dermed for stort til å overse og Apple sier nå at de er fedige med planleggingsstadiet for en lansering i Europa. Men de som ivrer etter å laste ned musikk til 0,99 Euro per sang, kan bli nødt til å smøre seg med tålmodighet.

- Når vi lanserer ITMS i Europa, vil vi gjøre det bra. Det kan ikke være noen kompromisser på hvor lett den er å bruke, på dybden i katalogen, eller responstiden til nettsidene, sier Apples europasjef, Pascal Cagni til Reuters.

Ifølge flere kilder på Internett i dag, tyder alt på at musikkbutikken kommer i år, men noen måneder senere enn tidligere antatt. Dette er fordi Apple anser lanseringen av en europeisk musikkbutikk som et kjempestort strategisk initiativ, som det er best å få til "riktig" fra dag én.

Fra før av finnes musikkbutikker med Microsoft DRM (Digital Rights Management) i Europa, og her på berget har vi for lengst fått tilgang til å kjøpe musikk i dårlig kvalitet med heftige restriksjoner.

Selv om Apples FairPlay-DRM også byr på noen restriksjoner, er de ikke på langt nær så hemmende som Microsoft sine. Derfor er det trygt å anta et Europa sulter etter et en nettmusikkløsning som ikke vingeklipper forbrukerne.

(Kilder: News.com.com, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen