Europas store Iphone-bonus

Selv om Iphone får skylden er det få mobilprodusenter som klager. For økt salg i siste kvartal er unektelig en hyggelig effekt. Mange produsenter fryktet nok at det skulle gå motsatt vei da Apple lanserte sin nye mobiltelefon.

Ifølge analyseselskapet IDC økte nemlig salget av mobiltelefoner i Europa, Midtøsten og Asia med 8 prosent i andre kvartal, sammenlignet med fjoråret. Analytiker Jean Philippe Bouchard i IDC hevder alt hypet rundt Apple Iphone har ført til økningen.

- Det sterke resultat i Vest-Europa i andre kvartal kan delvis tilskrives Apple. Mediedekningen av Iphone har satt søkelyset på mobilbransjen og tvunget produsentene til å komme med nye musikk- og designorienterte mobiler, sier Bouchard.

Les også:

- Samsung forbi Motorola
- Motorola slår tilbake?
- Nordmenn vil ha Nokia

Nokia på topp

Som vanlig er det Nokia som ligger på toppen av listen. De har hele 51 prosent av det totale mobilmarkedet i området. Samsung på sin side har 32 prosent, mens Sony Ericsson er på bronseplassen med sine 14 prosent.

Motorola på sin side havner på fjerdeplass med sine seks prosent, og taper på de fleste områder. LG er den siste på topp fem-listen og hadde en markedsandel på kun fire prosent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen