Europa står for tur

Motorola har har allerede etablert seg som markedsleder innenfor push-to-talk teknologi i Amerika. Nå ser det imidlertid ut som om de også vil erobre det europeiske markedet, etter at de i dag annonserte kamskjell-telefonen Motorola V400p, som er skreddersydd for den såkalte walkie-talkie-funksjonen.

V400p har blant annet fått både en høykvalitets høytaler for at man lett skal kunne høre innkommende PPT-beskjeder, og en dedikert tast for funksjonen lett tilgjengelig øverst på tastesettet.

I tillegg har man muligheten til å lage dedikerte kontaktlister hvor man kan lagre andre PPT-brukere, enten en og en eller i grupper, slik at man kan kringkaste beskjeder til flere kontakter samtidig. Man kan også til enhver tid se hvem som er tilgjengelig for mottak av beskjeder.

V400p har forøvrig mye mer å by på enn en velutviklet push-to-talk-løsning. Blant annet har telefonen støtte for hele fire forskjellige GSM-nettverk, som gjør at den både kan brukes i Europa, Asia, Sør-Amerika og Nord-Amerika.

Telefonen stiller heller ikke dårlig når det kommer til underholdningselementer. Den har blant annet Java-støtte, som gjør at man kan laste ned et vidt spekter av spill til telefonen. Muligheten til å kunne bruke MP3-filer som ringetone er heller ikke noe minus. Minnekapasiteten på 5 MB kan nok imidlertid sette klare begrensninger for disse funksjonene, ettersom det etter alt å dømme ikke går an å legge til ekstra minne.

Videre har telefonen fått et integrert VGA-kamera og MMS-funksjon, noe som sammen med en 65.000 fargers skjerm gjør telefonen til et glimrende verktøy for utveksling av multimediemeldinger.

Motorola har også annonsert at de vil slippe to andre telefoner med push-to-talk omtrent samtidig med V400p. Motorola T300p er en robust og sporty telefon som er beregnet på friluftsmennesker og andre som er avhengige av at telefonen tåler en trøkk, mens V65p skal være utstyrt med et eksklusivt ståldesign beregnet på de som legger mest vekt på stil og eleganse.

Det som dessverre er felles for T300 og V65p er at de er forbeholdt det amerikanske markedet, ettersom de begge to kun kan brukes i CDMA-nettet. V400p vil derimot komme på det europeiske markedet i løpet av andre kvartal i 2004. Noen pris har vi foreløpig ikke greid å oppdrive.

Det kan til slutt nevnes at man foreløpig ikke kan bruke push-to-talk her i landet, siden ingen av operatørene her til lands ennå har støtte for denne funksjonen.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen