Flere 3G-brukere enn innbyggere i Frankrike. Det er realiteten etter 2007. (Foto: S. Greg Panosian / Simen Willgohs - Amobil)

Europa slår 3G-rekorder

Fire år etter at det første europeiske 3G-nettet åpnet kunne teknologien ifjor merke seg den største veksten til nå. Bare i fjerde kvartal 2007 kom det 11,2 millioner nye 3G-brukere i Europa, og tilsammen 36,5 millioner for hele året. Dermed er brukertallet oppe i over 80 millioner i Europa, og 200 millioner på verdensbasis.

Til sammenligning var innbyggertallet i Frankrike i 2007 64,5 millioner.

GSM dominerer

Fortsatt dominerer den gamle GSM-teknologien i Europa som helhet, og det kom 39,3 millioner nye GSM-kunder til i løpet av året. Allikevel er det verdt å merke seg at dette knapt overstiger antallet nye 3G-brukere, og dette til tross for at det fortsatt finnes svært få billigtelefoner med 3G.

Det er ventet at tallet på 3G-brukere vil fortsette å stige i løpet av 2008. Når 3G-brikker faller såpass i pris at de også selges i lavpristelefoner vil nok antallet nye 3G-kunder overstige antall nye GSM-kunder. Allerede er hver tiende mobilbruker i Europa gått over til 3G.

(Kilde: Cellular-News, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen