Den nye kraftpluggen Eurocom Sky X9.
Den nye kraftpluggen Eurocom Sky X9. (Bilde: eliks/Shutterstock.com, Eurocom)

Du har aldri hørt om dem, men de lager ekstreme datamaskiner

Eurocom byr på innmat beregnet på stasjonære PC-er – inkludert skjermkortet GTX 980.

Det lille, kanadiske selskapet Eurocom, som spesialiserer seg på PC-er med ekstra høy ytelse, holder ikke akkurat en høy profil, men nå lanserer de et nytt produkt som er verdt litt oppmerksomhet. Eurocoms nyeste spill-laptop byr nemlig på skikkelig mye kraft under panseret.

Maskinen heter «Sky X9» og byr på maskinvare som i utgangspunktet er beregnet på høyytelses stasjonære PC-er. Maskinen tilhører det Eurocom selv kaller «super high performance»-klassen.

Ekstrem innmat

Sky X9 skilter med det nye Z170-brikkesettet, som gjør at maskinen støtter opptil i7 6700K, den Skylake-baserte og overklokkingsklare entusiastprosessoren som Intel lanserte i august. Denne har fire kjerner og kjører med klokkefrekvens på 4 GHz og en turbofrekvens på 4,2 GHz.

I tillegg til den solide hovedprosessoren kan maskinen fåes med det høyst potente skjermkortet GeForce GTX 980, som skulle gi laptopen upåklagelige grafikkmuskler i spill. Skjermkortet har solide 8 GB videominne, og opptil 64 GB hovedminne er også på plass i maskinen. 

Når det gjelder lagring rommer maskinen to 2,5-tommers SSD-er eller harddisker opptil en tykkelse på 9,5 millimeter, i tillegg til to M.2-SSD-er. Ifølge Eurocom støtter maskinen over 5 TB med lagringsplass til sammen.

Kan fåes med 4K-oppløsning

Skjermen er på 17,3 tommer og kan fåes med 4K-oppløsning, om du skulle ha behov for det, eller vanlig HD-oppløsning. Tilkoblingsmulighetene inkluderer én USB 3.1-port, to miniDP 1.2-porter, én HDMI 2.0-port og tre USB 3.0-porter. De ytre dimensjonene er på  42, 8 cm x 30, 8 cm x 4,5 cm, og vekten starter på relativt solide 4,8 kilogram.

Maskinen er naturlig nok ikke spesielt billig, og har en startpris på 2543 amerikanske dollar, cirka 20 500 kroner pluss moms og frakt. Den blir imidlertid vesentlig dyrere straks man oppgraderer spesifikasjonene. Selskapet sender til Norge, men det ser ikke ut til at maskinen er lagt ut for salg ennå.

Flere tekniske detaljer finner du hos Eurocom

Asus slapp nylig en liten spillbærbar: Men er det plass til Asus G501 på markedet? »

(Via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen