EU vil regulere Facebook

Den økende nteressen for Facebook har avtatt til en viss grad, men nå vil European Network and Information Security Agency (ENISA) regulere bruken av sosiale nettsteder som Facebook, på grunn store sikkerhetsproblemer.

Ikke vedtatt
Nå er forslaget som er lagt frem bare en innstilling, og ikke klubbet gjennom på noen som helst måte, men den økte skesisen for kontroll over informasjonsflyten på internett, gjør at det er meget sannsynlig at dette kan bli endelig.

ENISA er imidlertid ikke bare negativ til sosiale nettverkstjenester, og sier at de på mange måter er en positiv tilvekst til nett, men det påpekes at tjenestene har egne sikkerhetsproblemer, og retningslinjer må utarbeides.

Digitalt coctailparty
Det ENISA er redd for er phishing, ansiktsgjenkjenning, sosiale angrep mot bedifter, tap av ansikt, cybermobbing, id-tyveri, at man bli forfulgt, fenomener som skjer i stor skala i mange sosiale nettverk.

Komiteen omtaler denne typen tjenester som et eneste stort digitalt coctail party, men i motsetning til de som skjer i den virkelige verden, deler man langt mer informasjon, og med utrolig mange flere mennesker.

19 tiltak
ENISA har lagt frem en smørbrødliste på tiltak som tilbyderne av tjenesten skal forholde seg til. Selv om disse ikke blir offentlig kjent før i den endelige rapporten i juni, er det klart at bendling av data og informasjon om brukerne, og deres vaner står sentralt.

Har du masse tid til overs og lyst lese 57 sider og et ønske om å dø av kjedsommelighet, finner du rapporten her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen