EU vil kutte pris på mobil surfing

De fleste som har brukt mobilen i utlandet vet at det hittil har kostet mye penger. Både det å snakke i mobilen og det å lese e-post via mobilen kan få telefonregningene til å stige til himmels.

Tidligere denne uken ble prisene for tale innad i EU/EØS satt ned, noe som har ført til at prisene har blitt senket med så mye som 60 prosent. Nå setter EU-kommissær Viviane Reding inn fokuset på å få ned prisene på datatrafikk og tekstmeldinger, skriver AP.

Les også:

- I dag blir det billigere å ringe hjem
- Lavere utenlandspriser
- EU-motstand mot priskutt

Kan unngå tvang

Reding har sagt at hun er bekymret for den høye nivået på prisene og ikke minst den store variasjonen det er på priser for tekstmeldinger og datatrafikk mellom landene. Dette ble klart etter at det ble samlet inn data fra 150 europeiske operatører fra april til september i fjor.

- Vi kommer til å følge utviklingen meget nøye og ta de nødvendige stegene innen utgangen av året, sa Reding.

Hun har allerede advart mobiloperatørene om at de må redusere avgiftene sine, hvis ikke de vil risikere at EU tvinger dem til det samme. At hun mener alvor er det nok liten tvil om, for dette var akkurat det samme som skjedde i forbindelse med reguleringen av taleprisene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen